2 Октомври, 2019 21:11 5 190 4

Известен хирург оперира успешно наднормено тегло

  • затлъстяване-
  • отлабване-
  • операция-
  • хасанова

Затлъстяването е пандемията на XXI век

Известен хирург оперира успешно наднормено тегло - 1

Няма да е пресилено, ако кажем, че затлъстяването е пандемията на XXI век. Данните са красноречиви – 1/3 от населенето в зряла възраст е с наднормено тегло или затлъстяване.

Първото, до което прибягват хората с този проблем, са диетите. Ефектът от тях обаче идва след време. Също така няма гаранция, че след лишаването от глад за известен период от време и достигането до задоволително тегло, няма да има т.нар. йо йо ефект. Затова част от пациентите се решават на операция и то в съседна Турция. Пациенти от България вече са се оперирали при известен френски топ хирург в Истанбул. Сред пациентите на доц. Мурат Чаа са известни личности като например „Златния глас” на Армения – Артур Надосян. „Хирургът прилага най-иновативният метод в Европа за борба с наднорменото тегло и съпътстващите заболявания. Интервенцията се прилага чрез лапароскопски метод и благодарение на това пациентите се възстановяват много бързо след операцията. След интервенцията пътя на приеманата харана се променя, което допринася за минимално усвояване на калории от приеманата храна”, казва за ФАКТИ Мерилин Хасанова, която консултира българи, решили да се лекуват в реномирани турски болници. Обема на стомаха се намалява, но без да се вкарва пръстен или балон. „Преди операцията Артур е бил 206 кг, но доц. Д-р Мурат Чаа гарантира, че до 18 месеца след операцията, певецът ще стигне до идеалното и здравословно тегло”, допълва тя.

Важно е да се отбележи, че влизането в нормалните граници спомага и за излекуване на съпътстващите заболявания на певеца, като хипертония, стомашна херния, рефлукс, подагра и инсулинова резистентност. Хирургът има шест различни метода за оперативно лечение на наднормено тегло, но при всеки пациент се прилага индивидуално лечение спрямо неговите килограми и съпътстващи заболявания. „При Артур е приложена метаболитна хирургия тип мини гастрик байпас”, пояснява Хасанова.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    15 6 Отговор
    Айде, пак реклама на Турция. А ще споделите ли, колко плащат?! За всички наивници ще кажа, че такива операции се правят отдавна тук, но не заради ненаситния търбух на индивиди в "нужда", а заради реални заболявания. Който е склонен да си плати и тук, естествено може да получи услугата, само че, в България, заплащане за здраве е мръсна мисъл. В същност, като правите реклама на турски клиники, защо не напишете, че лаенето срещу кардиолога от Пазарджик, в същност се оказа поредния феик и шум за нищо?! Разбира се, няма да го напишете, защото това не е "новина".

    Коментиран от #2

  • 2 Остави парите

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО ВЕЦ":

    Кога МЗ ще направи регистър с резултатите от 5-6 цифрените лечения в чужбина. Мизата се вдигна на1200000 лева. Детето не преживя и година. В момента събират 800000 за реконструкция на крак. Тубдиспансера във Варна го затвориха за много по-малка сума...
  • 3 гост

    5 1 Отговор
    Няма да ги стигнем турците,че си имат проблеми се знае,но срещу тях да вървим няма да ги стигнем!
  • 4 Сандокан

    3 0 Отговор
    Големият въпрос е „ ЗАЩО” ... когато застанеш пред ВМА можеш да чуеш всякаква реч дори и турска , от което стигаме до извода, че ние ги образоваме на сравнително ниски цени те се връщат в своите страни и започват да правят скъпоструващи операции . А в България не може. Защо в Румъния мога да направя технотест на електромобил и да го озаконя а в България НЕ? И цял куп такива бюрократични спънки слагащи прът в колелата на развитието на БГ. Защо Гърците ползват субсидии за селското стопанство и МПС -та на които е нужно само да пише agrotiko и вече отчисляват разходи и възтановяват част от стоиността на пикапите които карат а нашите пращат прекупвачите да мародерстват БГ производителите?