Last news in Fakti

12 Октомври, 2019 20:37 17 444 29

Вижте най-бедния регион в Германия

  • бойзенбург-
  • уккермарк-
  • бранденбург-
  • беден-
  • регион-
  • инфраструктура
Вижте най-бедния регион в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Бойзенбург е много красива общност, разположена в района на Уккермарк в Бранденбург, само на час и половина от Берлин - зелени гори, широки полета и чисти водоеми. Но проблемът е, че това е най-бедната община в Германия.

Факт е, че Уккермарк е един от десетте най-структурно слаби региони на Германия, пише pochivka.blitz.bg. Средно едно домакинство тук възлиза на 17 628 евро (средният доход в Германия е 23 295 евро). 12,1% от живеещите тук са безработни (в Германия 3,1%).

Кореспонденти на Bild посетиха един от най-бедните региони на Германия и опитаха да разберат защо мнозина все още с охота живеят тук.

Няма сигнал

Пътешественикът Майкъл Вецщайн, който по времето на ГДР, е бил свързочник във войската, тръгнал от Тюрингия към Балтийско море, пътят му минал през Темплин. Майкъл е изненадан, че практически няма интернет сигнал и магазини в града.

Всъщност проблемите тук не са само с комуникациите, но и с инфраструктурата. Тези, които търсят работа или просто искат да посетят лекар, трябва да отидат в друг град. В района практически няма магазини, стоките се доставят в избрани дни, автобусът пътува в определени дни от седмицата четири пъти на ден, през почивните дни - два пъти на ден.

За работа трябва да пътувате

26-годишната Катя живее тук с 27-годишния Райк, четиригодишната Миа и тригодишния Тим. Катя работи в Потсдам, тъй като не може да намери препитание в региона по професията си. Тя е вкъщи само през уикендите и празниците. Райк работи при местен производител на слънчеви панели и се грижи за децата през делничните дни.

Вижте най-бедния регион в Германия
Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

И тук можете да правите бизнес

68-годишният Вернер, бивш невролог, се е завърнал в Бойзенбург, построил тук модерен ваканционен дом и го отдава под наем на жителите на Берлин, които идват за уикенда. Въпреки че не всички жители на общината са толкова приключенски настроени, те обичат да живеят тук и да се наслаждават на природата. И така, някои печелят допълнителни пари в нивите, а някои отиват в съседните градове.

Повечето хора пътуват, но има и такива, които умишлено се нанасят тук

Жителите си заминават от Бойзенбург. Ако през 2001 г. е имало 4 550 жители, сега те са с 1 450 по-малко. Средната възраст е 50 години, докато в Германия средната е 44 години.

Има обаче и такива, които умишлено се преместват в Уккермарк. И така, пенсионерите Кристина и Волфганг са дошли тук за чист въздух и ниски наеми. Скоро закупили парцел и къща за 15 000 евро. Двойката вече не иска да се върне в Берлин - там е прекалено суетно, скъпо и шумно за тях.

30-годишната Жаклин със съпруга си и четирите си деца се преместила в Бойзенбург от Ерфурт, съпругът ѝ дори си намерил работа като домашен помощник. За наемане на 6-стаен апартамент плащат по 895 евро на месец, като се вземат предвид разходите за отопление.

Вижте най-бедния регион в Германия
Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

Жителите на областта казват, че по принцип можете да намерите работа, но за тези, които не се страхуват да си изцапат ръцете и да получат около 1500 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NSDAP

    140 123 Отговор
    След комунизма трева не никне!Ако не беше Русия и СССР, България щеше да е като Швейцария или Холандия.Щяхме да живеем нормално,да имаме нормални доходи,но руските еничари ни поробиха.Дори падането на България под османско робство не е толкова пагубно,както падането на България под руско робство. Слава на Царство България и капитализма!!! РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЛУСТРАЦИЯ!!!

    Коментиран от #5, #7, #15, #23

  • 2 Адолф

    80 9 Отговор
    Ако няма орки е супер!

    Коментиран от #29

  • 3 NSDAP

    60 100 Отговор
    Германците са наши братя!Ако не бяха германците,днес нямаше да има България.Отто фон Бисмарк ни освободи от османско робство, Вилхелм 2 ни даде независимост,а Адолф Хитлер ни обедини поне за няколко години. СИЛНА ГЕРМАНИЯ,СИЛНА БЪЛГАРИЯ!!! ВЪН ЕВРЕИТЕ ОТ САЩ И СЛАВЯНСКИТЕ ОТПАДЪЦИ ОТ ЕВРОПА!!!ДА ЖИВЕЕ ЧИСТАТА АРИЙСКА РАСА И БАКТРИЯ(ПРА РОДИНАТА НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ) !!!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 no name no face no number

    51 45 Отговор

    До коментар #1 от "NSDAP":

    Нещо май си спал на течение и не си в час със заобикалящата те действителност, както преди така и сега, жалко
  • 6 NSDAP

    62 38 Отговор
    Генетичен код на българите според калифорнийският университет.
    65% тракийски генни(J2)
    20% алпийски генни(K1b)
    8% тюрско-алтайски генни (GH2)
    5% славянски (Baltic gen) ( K2b)
    2% други
    Пробите са взети от 1200 етнически българи от всяка една част на България.В проучването има и помаци,като то установява,че разлика между българи и помаци няма.Генетично най-близки до българите са англичаните,северните италианци,южните германци, унгарците,македонците и някои касти в Индия, Пакистан и Афганистан.Една от тези касти е племето калаши,което е АРИЙСКОТО!!!То населява земите на Памир,което доказва,че древните българи са имали там държава.Връзката между българите и арийските народи в Индия и Пакистан е също много близка,като единствено разликата е,че при тях се наблюдават скормните 1,5% тюрски генни,докато при нас те са 8%.Интересно обаче е следното.Българите,италианците и англичаните са толкова близки,че произхождат от една обща пра родина и мисля,че тук е времето да я кажа коя е.... Древна Тракия!!!Кои са българите?Само ще кажа,че Георги Сава Раковски е бил гений!Генетиката доказва неговата теория,че Българите са арийци,които произхождат от келтският цар Болг и 1 арийско племе,което се е казвало Арий.Анонимен римски летописец 329 година преди Христа.В Азия живееха 21 народа..... Хората на Ной, почитаха Зиези и се нарекоха БолгАРИ.Те населяваха земите от река Днепър пак до Памир и Хиндокуш.

    Коментиран от #9, #17

  • 7 Бачо Киро

    41 18 Отговор

    До коментар #1 от "NSDAP":

    Статията не е за бившото ГДР, ма карай... Кажи си глупостите...

    Коментиран от #27

  • 8 NSDAP

    64 23 Отговор
    Доказателство за свещената връзката между българи и германци. Йохан Авентин 1527 година. След дълги проучвания,след дълги години прекарани в библиотеките,аз съм убеден,че ние баварците сме с български произход.През 3 век тук се заселва Вулфила/Улфила,който е бил вожд на българите по онова време.През 7 век тук на тези земи се заселва Куберих.Те(българите) бяха голям народ.Те бяха народа,сразил Александър Македонски,те бяха народа,от който ние баварците произхождаме.Кой побеждава Александър Македонски?Древните българи,който са са имали цяла империя на име БАКТРИЯ!Тази империя е била на територията на днешен Афганистан,Иран,Индия и Пакистан.До днес,в тези земи има хора,които са потомци на древните българи,като само в Афганистан те са няколко милиона.Но незтези българи не са родом от там.Те са родом от балканите,от днешните земи на България.Те просто бяха принудени поради потопа да се разделят в Азия.Не ние сме с ирански произход,а иранците,и арийците в Азия са с български произход!Мадарският конник си има свое копие в Афганистан.Там той се казва Модарски конник.Този конник е бил не кой да е,а свещеният и велик бог на Българите.

    Коментиран от #11

  • 9 Всичко това е вярно..!

    31 7 Отговор

    До коментар #6 от "NSDAP":

    Браво...за хубавата информация...! Дано само не си враг, че ти сложих лайк...но е заслужен.!
  • 10 Хаджи хаджи Българин

    32 2 Отговор
    В България имаме 90% знаещи и 5% можещи! Останалите 5% са формат на двата полюса! Съветвам ви, изключвате си телевизора и медийното облъчване, запретвате ръкави и си създавате един собствен свят, където вие сте господарите на себе си! Вени, я бива в най- древната професия! А тя не е това, за което сте чували! Най - древната и ценна стока е информацията! Навреме и от мястото на събитията!
  • 11 Хаджи хаджи Българин

    19 3 Отговор

    До коментар #8 от "NSDAP":

    Ти брат не се ли подвизаваше под името " Ahnenerbe" ? Да ти пр помня, че днес има само коорпоративни- задгранични интереси! Банки и фондове!
  • 12 NSDAP

    37 20 Отговор
    Много интересно е следното нещо:
    Царете ни до един са използвали един като подпис не кой да е символ,а свастиката.Цар Симеон го изпозлва,цар Иван Шишман,цар Калоян.....Свастиката е символ,който съществува само на още едно място и то е Памир и хиндокуш.Сега минаваме и на Буда и будизма.Да,Буда е бил Българин!Религията на арийците е била будизъм,както и на пра българите преди да бъдат християнизирани.Сега връзката ни с тюрките....някога,в далечни времена с тюрките сме били съседи,та дори приятели.Ние сме им влияели и то много.Бог Тангра е бил почитан 1 от нас,а след това и от тюрките.Знака на рода дуло е използван от тюрките,но той 1 възниква при нас.Тюрките ни помагат да се освободим от Византия и като цяло това е в положителната ни история с тях.Отрицателната я знаем всички.Доколкото до славяните и англосакнците....славяните са народ,който е живеел в днешна Словения,Сърбия и Хърватия,така че не може да става и дума за море от славяни.Англосаксонците пък са измишльотина,която е измислена от английските евреи с цел англичаните и българите да се намразят и да забравят общите си корени.Не случайно,всичките ни злини от Англия идват когато на чело на Англия са евреи.Чърчил е бил такъв,Дизраели също....Истината обаче винаги побеждава и ще видите,че руските и турските башибозуци ще бъдат наказани от Бог.А и до ден днешен в Пакистан като кажеш Българин,веднага ще бъдеш почерпен,нахранен и приет като господар,защото българин означава в превод мъдър,умен богоизбран

    Коментиран от #13, #14, #18

  • 13 Разбрах, копи пейст враг

    10 16 Отговор

    До коментар #12 от "NSDAP":

    Отнех си лайка, това е когато си хакер и да си тъп се правиш. на голямата работа...!

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мечти

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "NSDAP":

    с толкова бургии и ултравиолетови, никога няма да се оправим! Ако бяхме ги изритали, както Ататюрк изрита българи и гърци, да, но с толкова масово размножаващи се търтеи, никога!
  • 16 Billy the Kid

    17 13 Отговор
    NSDAP браво , това е истинската българска история .
  • 17 Алфа Ромео

    13 5 Отговор

    До коментар #6 от "NSDAP":

    Информацията е интересна но никой не може да знае на 100% дали е напълно вярна.
  • 18 Диди

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "NSDAP":

    Защо сте с такъв ник? Фен на Хитлер ли сте?

    Коментиран от #19, #21

  • 19 NSDAP

    15 8 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Да!Защо питате???
  • 20 Бай Пердах

    19 1 Отговор
    Средно едно домакинство тук възлиза на 17 628 евро ДОХОДИТЕ НА ДОМАКИНСТВОТО СА ТОЛКОВА,А НЕ ЦЕНАТА НА ДОМАКИНСТВОТО. И най-бедната община в Германияе в пъти по-богата от такава в България. Смятайте!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сталин

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Разбрах, копи пейст враг":

    Але ей Урод иди са прегледай, наркоман насран
  • 23 бончо

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "NSDAP":

    Ти пи ли си хапчетата тази сутрин?

    Коментиран от #28

  • 24 Номад

    17 6 Отговор
    NSDAP,ти си иска да звучи така за България, обаче България за света - съвсем в другата светлина. Манталитет на българина се личи по това как живея..... Много злоба ,завист имате в себе си... Няма значение какъв човек е по произход , по-важно е да бъдеш Човек и жалко ,че твоят идол е Хитлер . Живееш с илюзиите,NSDAP!!!
  • 25 Пустиняк

    12 1 Отговор
    Не знам генетичния код на българите с кой е свързан ама с БАЙ ГАНЬО е свързан със сигурност.
    Ако ви чуят немците ще се обидят жестоко.
  • 26 ЕХА

    5 0 Отговор
    айде махалата ,ще ходим за социални помощи при тези бедняци.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Порно

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Адолф":

    Не , там няма ромеи и мюслита. Те обичат богатите общини , да има какво да си берат в добавка на социала.