21 Юни, 2012 12:46 1 281 0

Човешки болести мъчат животните

  • животни-
  • хора-
  • здраве

Знаете ли че водните кончета могат да получат затлъстяване? Че коалите са податливи на хламидия? Или че ракът датира още от ерата на динозаврите? Всъщност, животните страдат от много болести, които и ние, хората, познаваме.

Можем да научим много за здравето си именно от фауната, която ни заобикаля, смятат учени, цитирани от „Фокс нюз“. Сред тях е кардиологът д-р Барбара Натерсън – Хоровиц, която написа книга за това. Провокирана била, когато спасила шимпанзе от инфаркт.

Според изчисления на учените около 40% от котките са с наднормено тегло, кучетата също са засегнати от този проблем, а при коалите се предават бактерии по полов път. Свинете пък могат да страдат от анорексия или невроза, както и от синдрома на постоянния глад. Стресът също е фактор, който животните преживяват, свързан особено с промените в средата, която ги заобикаля.

Животни отдавна се използват за лабораторни опити с лекарства, предназначени за хората. Неслучайно тази практика има много противници, заради жестокостта към тях. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА