Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 10:41 6 024 7

Рецепта на деня: Предястие от пълнени яйца

С риба тон и кисели краставички

Рецепта на деня: Предястие от пълнени яйца - 1
Снимка: Shutterstock

Яйцата са прекрасна питателна закуска. Те могат да бъдат превърнати и в обяд и вечеря. Но най-красивото и елегантно тяхно представяне е като ордьовър. Пълнените или, както още се наричат, фаршировани яйца са впечатляващ начин да посрещнете на трапезата своите гости и да ги зарадвате с красиво за окото и апетитно за вкусовете предястие. Ето едно интересно предложение за пълнени яйца с риба тон и кисели краставички:

Необходими продукти:

6 яйца
2 консерви риба тон (трябва да премахнете соса от рибата)
половин малка глава лук нарязана на ситно
2 кисели краставички нарязани на ситно
сол, черен пипер
1 чаена лъжичка горчица
2 и 1/2 супени лъжици майонеза

Начин на приготвяне:

Варете яйцата в продължение на 15 минути и след това ги оставете в студена вода да се охладят добре. След като ги обелите внимателно, разрежете ги на две по дължината и премахнете жълтъците.
Сложете жълтъците в купа и добавете към тях останалите продукти. Разбъркайте добре сместа и напълнете яйцата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорчето, ценител на хубавото...!

    5 1 Отговор
    Наистина, тази рецепта си заслужава с една от любимите ми риби,, тон,,...! Малко ми се върна настроението с това предястие, пък защо не и основно...!
  • 2 Домакиня

    7 2 Отговор
    Само да ви кажа, че за 15мин. варенеяйцата ще се окостят– белтъците на гума, жълтъците посинели, а иначе може да направите плънка с извара, сирене и каквото си поискате.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Домакиня":

    "Окостят" не е най-точната дума, но за времето съм съгласен. Повече от 3-4 мин не е необходимо. Изглежда вкусно, ще пробвам, като изпровизирам със състава на плънката.

    Коментиран от #4

  • 4 Домакиня

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Точно този епитет използвах, за да обясня, че варенето на яйца е майсторлък. Разбира се –всеки с предпочитанията си, но аз например за рохки яйца с мек белък, ги слагам в студена вода със сол, на топъл котлон, като заврят веднага изключвам, врят 4 мин. и веднага няколко пъти ги обливам със студена вода.
  • 5 Ти ли си домакинята, лилавата..?!

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Домакиня":

    Хахаха...! И кого храниш с одобрението на ,, любящия,, ти брат...?!
  • 6 Пръдльо

    3 1 Отговор
    Очакват се сериозни пръдни от тези яйца но вържете и крачолите за всеки случай.

    Коментиран от #7

  • 7 Напълно Съгласна

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пръдльо":

    :)))))) 😀😀😀