ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Предястие от пълнени яйца

С риба тон и кисели краставички

Публикувана: 28 Октомври, 2019 10:41
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4064
Рецепта на деня: Предястие от пълнени яйца
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.

Яйцата са прекрасна питателна закуска. Те могат да бъдат превърнати и в обяд и вечеря. Но най-красивото и елегантно тяхно представяне е като ордьовър. Пълнените или, както още се наричат, фаршировани яйца са впечатляващ начин да посрещнете на трапезата своите гости и да ги зарадвате с красиво за окото и апетитно за вкусовете предястие. Ето едно интересно предложение за пълнени яйца с риба тон и кисели краставички:

Необходими продукти:

6 яйца
2 консерви риба тон (трябва да премахнете соса от рибата)
половин малка глава лук нарязана на ситно
2 кисели краставички нарязани на ситно
сол, черен пипер
1 чаена лъжичка горчица
2 и 1/2 супени лъжици майонеза

Начин на приготвяне:

Варете яйцата в продължение на 15 минути и след това ги оставете в студена вода да се охладят добре. След като ги обелите внимателно, разрежете ги на две по дължината и премахнете жълтъците.
Сложете жълтъците в купа и добавете към тях останалите продукти. Разбъркайте добре сместа и напълнете яйцата.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 16 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лорчето, ценител на хубавото...!
1 Отговор
Наистина, тази рецепта си заслужава с една от любимите ми риби,, тон,,...! Малко ми се върна настроението с това предястие, пък защо не и основно...!

Оценка:
-1 +5

Домакиня
2 Отговор
Само да ви кажа, че за 15мин. варенеяйцата ще се окостят– белтъците на гума, жълтъците посинели, а иначе може да направите плънка с извара, сирене и каквото си поискате.

Коментиран от #3, #5


Оценка:
-2 +7

Гост
3 Отговор

До коментар #2 от "Домакиня":


"Окостят" не е най-точната дума, но за времето съм съгласен. Повече от 3-4 мин не е необходимо. Изглежда вкусно, ще пробвам, като изпровизирам със състава на плънката.

Коментиран от #4


Оценка:
-1 +4

Домакиня
4 Отговор

До коментар #3 от "Гост":


Точно този епитет използвах, за да обясня, че варенето на яйца е майсторлък. Разбира се –всеки с предпочитанията си, но аз например за рохки яйца с мек белък, ги слагам в студена вода със сол, на топъл котлон, като заврят веднага изключвам, врят 4 мин. и веднага няколко пъти ги обливам със студена вода.

Оценка:
-2 +3

Ти ли си домакинята, лилавата..?!
5 Отговор

До коментар #2 от "Домакиня":


Хахаха...! И кого храниш с одобрението на ,, любящия,, ти брат...?!

Оценка:
-4 +2

Пръдльо
6 Отговор
Очакват се сериозни пръдни от тези яйца но вържете и крачолите за всеки случай.

Коментиран от #7


Оценка:
-1 +3

Напълно Съгласна
7 Отговор

До коментар #6 от "Пръдльо":


:)))))) 😀😀😀

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери