24 Юни, 2012 09:08 2 328 0

Летящ старт за Elevation 2012

  • elevation-
  • elevation 2012-
  • доброславци-
  • fatboy slim-
  • chambao-
  • parov stelar

Elevation 2012 тръгна с апломб на летището в Доброславци. Музикалният фестивал преобрази тотално бившата военна авиобаза, за да приюти хиляди меломани и 59 известни групи и изпълнители. Богата програма, допълнителни забавления и стегната организация – какви по-добри предпоставки за запомнящо се шоу. Вчерашните изпълнения на трите сцени могат да се опишат точно по този начин.

Фаворитът на мнозина от публиката, Fatboy Slim заби мощен сет с най-добрите си парчета, сред които „Push the tempo”, “Praise You” и “The Joker”. Британецът излезе на сцената последен и в продължение на над два часа и половина не искаше да слезе от нея, без резерви към вече поизтощената тълпа.

Преди това за настроението на публиката се погрижи страстното фламенко на Chambao, които празнуваха и десетата си годишнина на сцената. Ла Мария блесна с очарователния си тембър, докато колегите й музиканти не просто свириха, а се забавляваха на сцената.

Страхотно представяне и за Parov Stelar Band. Пионерите на електро суинга дойдоха за четвърти път у нас с нов албум и чудовищно добро настроение. Наред с новото от селекцията „The Princess” („All Night Long”., “Jimmy’s Gang”), блестяха Max The Sax на саксофона и Джери Ди Монца на тромпета. Групата завърши двучасовото си експлозивно и свръхтанцувално представяне с бис и мощни аплодисменти от публиката.

Преди това Kosheen се раздадоха с интересни аранжименти и неспираща енергия от страна на вокалистката Шиан Евънс. DJ сет от Groove Armada също допълни програмата на голямата сцена.

Музикалната редица на нея започнаха The Barbarones – възходяща българска алтърнатив рок банда, която по-рано през годината издаде албум. Те бяха избрани от жури като най-добра българска банда. След това Gravity Co. накараха феновете да пеят в един глас с тях.

Сред изпълнителите на EUROINSTAGE - сцената бяха Котарашки и Миленита, а на DJ сцената – Ясен Петров, Рони Сайз и други.

Междувременно, феновете можеха да се бият с торти, да се къпят в пяна, да се катерят по скала, да покарат скейт и т.н. Освен подобаващи паркинг и палатков лагер, организаторите бяха осигурили детски кът.

С това амбициозният фестивал получи летят старт и даде сериозна заявка да бъдещето си.

Финалът днес е в ръцете на Nneka, Erykah Bady, Sean Paul, Cypress Hill и Walk Off The Earth.

Купонът започна в петък със стартово парти на Rev Run, BDZ, Ogi 23 и The Top Stoppers.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА