Last news in Fakti

25 Юни, 2012 11:35 1 848 2

Посланици в подкрепа на парада София Прайд

  • софия прайд-
  • посланици-
  • подкрепа

Посланици се обявиха в подкрепа на София Прайд. Ето какво се казва в изявлението:

"Бихме искали да изразим своята подкрепа за всички, които ще участват в петия ежегоден парад София Прайд на 30 юни 2012 година. Това събитие дава възможност да се застъпим за човешките права и толерантността, да честваме разнообразието и да заклеймим хомофобията. Парадът София Прайд прави по-видима общността на онези българи, които са лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър  (ЛГБТ),  и изпраща на хиляди  млади хора в цялата страна - гей и лесбийки - важно послание: „Вие не сте сами!”

По цял свят по време на Прайд инициативите  хората с традиционна и с различна ориентация стоят редом в защита на принципа, че всички граждани трябва да имат еднакви права: правата да живеят, да обичат и да работят без страх  от дискриминация. Ние все още не сме постигнали тази цел, затова призоваваме всички хора, както и местните и национални лидери, да изразят своята солидарност, като се присъединят към парада София Прайд. Пожелаваме на всички спокоен и щастлив Прайд."

В подкрепа са се обявили посланиците: Посланик Гийермо Азрак, Посолство на Аржентина;Посланик Герхард Райвегер,Посолство на Австрия; Посланик Джонатан Алън, Британско посолство;Посланик Кааре Янсон,Посолство на Кралство Дания; Посланик Матиас Хопфнер, Посолство на Федерална република Германия; Шарже д’афер Рае Веркоранта,Посолство на Финландия; Посланик Филип Оти, Посолство на Франция; Шарже д’афер  Рини Бус, Посолство на Кралство Нидерландия; Посланик Туве Скарстайн,
Посолство на Кралство Норвегия; Шарже д’афер   Дамир Ковачевич, Посолство на Република Сърбия; Посланик Джеймс Уорлик, Посолство на САЩ.

Факти.бг припомня, че Българската православна църква се обяви против парада за пореден път.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отвратена

    0 0 Отговор
    Нямам думи!С какво парадират и какво демонстрират???Трябва ли ние и децата ни да сме свидетели на мутирали създания от подобен род,които си размятат гнусотиите под носовете ни?
  • 2 отвратена

    0 0 Отговор
    ...и да плащаме от джобовете си на "родната полиция" да ги пази!!!