Last news in Fakti

13 Декември, 2019 19:58 4 713 17

Шеф трогна работниците си с коледен бонус от по $50 000

  • коледен бонус-
  • служители-
  • щедрост-
  • коледа-
  • американска компания

Общата стойност на щедрите коледни бонуси, раздадени на близо 200 служители, възлизал на 10 млн. долара

Близо 200 служители на американска компания за недвижими имоти имат 50 000 причини да бъдат по-щастливи тази Коледа.

Просто коледните им бонуси възлизат на по 50 000 долара всеки.

Шокиращото обявление бе направено от шефа им по време на коледното им парти, докато служителите получаваха червени пликове.

Компанията от Мериленд направи най-голямата коледна изненада, обявявайки, че ще даде бонуси в размер на 10 милиона долара на своите 198 служители - така на всеки се пада по 50 000 долара.

Фирмата St. John Properties, фирма за недвижимо имущество в американския регион Среден Атлантик, заяви, че бонусите са раздадени във връзка с успеха на фирмата да разработи офис от 20 милиона квадратни фута, както и големи складове в осем щата от страната.

Изненадващите бонуси бяха обявени от основателя и председателя на компанията Едуард С. Джон в събота по време на годишното коледно парти на фирмата в Балтимор.

"За да отпразнуваме постигането на нашата цел, ние искаме да възнаградим нашите служители по такъв голям начин, ще да окажем значимо влияние върху живота им. Благодаря на всеки един мой служител за неговата здрава работа и себеотдаденост", казва щедрият шеф.

"Аз може да съм на щурвала на кораба, но вие сте онези, които го карате да се движи напред. Без вас, ние сме нищо", добавя той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Взимайте пример мутри

    82 1 Отговор
    Ето това е шеф и бизнесмен, а не като нашите псевдо-бизнесмени мутри и олигарси, които, ако могат, гледат да откраднат и мизерните заплати на работниците си, камо ли да им дадат нещо повече.

    Коментиран от #11

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    41 3 Отговор
    ОЛИГАРСИ мутри бизнесмени политици зьрнари те това е ШЕФ а тука има и заплатата не ти дават или бавят или направо те ськращават
  • 3 Къде ти...

    40 1 Отговор
    Некъде другаде се случило, естествено не тук, тук шефовете вземат от тебе

    Коментиран от #4

  • 4 Обикновен Бг

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "Къде ти...":

    Те робовладелците, т.е. "бизнесмените" сега щели да дават бонуси.
    Бонусите щели да бъдат 1/5 от юнската заплата, а останалата част от юнската заплата щели да я дадът през септември 2021, АКО имало пари де.
  • 5 ЗЕВС

    20 2 Отговор
    Високите бонуси в САЩ, Германия, Франция, и др. губят по- около 50% от стойността си, поради високите данъци. Но за българия с десятъка си е друга работа. Ало, олигарсите, да споменувате Станишев, и като го видите и ръка да му целувате, вашта м.........

    Коментиран от #13

  • 6 някой

    3 15 Отговор
    Да,ама не. Тази фирма има десетки хиляди РАБОТНИЦИ! Но както и тук бонуси получават само СЛУЖИТЕЛИТЕ на фирмата/в случая 198човека/!
  • 7 Боко щедрия

    27 1 Отговор
    И аз съм ви приготвил нова застраховка Бонус-Фалос, честито главанаци !

    Коментиран от #9

  • 8 Хрониките на Borislav Popov

    10 6 Отговор
    В белия свят е така. Кога ще чуем за нещо такова в Рушлямистан или бившите съветски кочини? Никога.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 цербер

    1 0 Отговор
    В метрично отношение 1 квадратен фут е квадрат с дължина на страната 0.3048метра. Един квадратен фут е равен на 0.09290304 квадратни метра.
  • 11 Взимай пример ти, как се работи!

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Взимайте пример мутри":

    За да им раздаде 10 млн. , те са му изкарали поне 20 преди това. Ти колко изкара на твоя шеф, че се пениш толкова?
  • 12 Бесен Язовец

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хрониките на Borislav Popov":

    Така е, в Русландия няма бонуси, там, Путин, даже и 13 заплата им отмени, щот не стигат парите за нови оръжия, без аналог.
  • 13 Бесен Язовец

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗЕВС":

    50 %, викаш и се губят бонусите ? А 25 000 долара, малко ли ти са ? Тук, и у тойта Русландия, има много хора, които и за 3-4 години, не могат такива пари да изкарат.
  • 14 Гост

    2 0 Отговор
    Кога ще стане това и тука с наште робовладелци
  • 15 123

    1 1 Отговор
    Бонус се дава да постигане на нещо, обикновено от голямо значение за фирмата и организацията, надхвърлящо стандартното представяне! Бонус НЕ СЕ ДАВА защото си служител, за това е заплатата! Просто, но много трудно 'смилаемо' правило! Тези служители са се 'скъсали' от бачкане цяла година, резултата е налице, мениджмънта е умен, бонусите са факт! Догодина ще работят още повече, дори и да не получат подобни бонуси!
  • 16 незнайко

    3 0 Отговор
    Е това наистина може да се случи само в САЩ !!!
  • 17 Румен Станчев

    2 0 Отговор
    Преди година,ръководството на фирмата в която работя решиха да открият още една щатна бройка от която имахме изключително много голяма нужда обявиха заплата от 540лв чисто след данъци,за 3 месеца дойдоха две женички и те самите си казаха ,че няма да могат да се справят с задачите с който ще бъдат натоварени,и накрая нашите началници решиха ,че е редно да вдигнат заплатата за да се намери подходящ човек с нужните качества но за сметка на това решиха да намалят нашите с по 50лв за да им се вържел бюджета,в същото време годишната печалба на фирмата беше малко над 2милиона лв,естествено всички който бяхме засегнати си написахме молбите за напускане и като започнаха едни пазарлъци абе абе бетер циганска работа в същото време платиха 85 хил лв за служебен автомобил на изпълнителния директор.