29 Януари, 2020 13:34 14 628 13

Лоши новини за времето у нас

  • прогноза за времето-
  • дъжд-
  • вятър-
  • облачност

Предимно облачно, на много места - с превалявания от дъжд

Лоши новини за времето у нас - 1
Снимка: БГНЕС

През нощта увеличението на облачността от запад ще продължи и до сутринта ще обхване почти цялата страна. Дъжд ще превали на места в Северозападна България. Вятърът временно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, пише "Блиц".

Днес ще е предимно облачно, на много места - с превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад, като вечерта в Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще се задържи топло за сезона с максимални температури между 7° и 12°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи; вечерта ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще е предимно облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, предимно запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно с превалявания от сняг, под около 1300 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще започне да се усилва. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

В четвъртък ще бъде ветровито, с променлива облачност, сутринта все още е възможно да превалява слабо – предимно сняг. Температурите временно ще се понижат и преобладаващите минимални ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 5° и 10°.

В петък и събота облачността ще бъде променлива, по-често значителна в петък, когато на отделни места ще превали слаб дъжд. В петък сутринта вятърът временно ще отслабне и сутрешните температури ще останат сравнително ниски. През деня ще се усили вятърът от запад и дневните ще се повишават с 4-5 градуса.

В събота ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гечо

    10 2 Отговор
    В.Пловдив няма да вали седем.дни.
    Ще бъде облачно.

    Коментиран от #5

  • 2 SAAB

    29 2 Отговор
    Оправихме порното ......захващаме Метеорологията :)
  • 3 Долу тараторите

    21 6 Отговор
    Наточил съм един буркан диария за Боко тъпото
  • 4 Лорчето, ценител на хубавото...!

    8 1 Отговор
    Няма нищо по хубаво от лошото време...!!! (Но, но, но.. красивите и качествени хора го харесват...!!!)
  • 5 Тигърът на Седемте тепета

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гечо":

    Гечо, гледай руските сайтове за времето, не ония загубените, дето и градусите са по Фаренхайт... А родния Синоптик е пълна скръб!
  • 6 Пешо снегорина

    18 2 Отговор
    Фандъкова,тая зима не сме почистили и 1кв.м от сняг.Мисли схема как да делиме бюджета за снегопочистване защото ще се сърдим ако само ти заблажиш.
  • 7 Отпчелина

    13 0 Отговор
    Безкрайно лоши новини за времето! Сняг няма, дъжд зароси, колкото за метене, температурите –такива, че през следващата седмица прогнозират 15–20 градуса,та да подлажат дръвчетата и после ни плод, ни мед(пчелите са напълно ошашавени)

    Коментиран от #8

  • 8 Кво ти дреме

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Отпчелина":

    Нали вече внасяме и мед от Китай така,че пчелите могат да почиват и в кошерите и в мир.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 От пчелина

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кво ти дреме":

    Внасяме, както и милион други неща, както вкл. коранавируса, а на мен ми дреме, защото имам няколко кошера( за лична употреба) и градинка с двайсетина плодни дръвчета. Чете ли последните новини и данни за пчелите?
  • 11 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Това ако е зима аз съм Брад Пит, големи аномалии, голяма суша, гръмотевици през зимата!!!
  • 12 УЖАСТ

    2 0 Отговор
    "Лошо време"?! То в Гоби вали повече и е по-студено бе.
  • 13 бай Шиле

    0 0 Отговор
    А бе добре,че КАТ проверява за зимни гуми.