Last news in Fakti

1 Август, 2012 14:08 1 020 5

Полски патриоти срещу Мадона

  • мадона-
  • mdna-
  • полша-
  • музика-
  • концерт-
  • история

Католици и военни ветерани скочиха срещу концерта на поп дивата Мадона в полската столица, част от световното й турне за новия албум „MDNA”. Сценичната изява на Материалното момиче съвпада с годишнината от Варшавската съпротива по време на Втората световна война. Преди 68 години на същата дата жителите на полската столица се вдигат на бунт срещу немските окупатори, но не успяват. 200 000 души от полската съпротива загиват по време на  нацистката власт.

Организаторите на концерта на Кралицата на попа се съгласиха в началото да бъде показан специален клип във връзка с историческите събития.

Мадона не се нрави и на католиците. Млада религиозна група призова за бойкот на концерта и отслужи улични меси срещу богохулствата и сладострастието на 53-годишната звезда. Те я обвиняват в неуважение към кръста и Бог, както и в пропагандиране на „порнографията и сексуалните отклонения“.

Депутати – консерватори дори излязоха с предложение изявата на Мадона на националния стадион във Варшава да бъде отменена. Както е известно, Полша е силно католическа страна, а Втората световна война и историята изобщо продължават да са много чувствителна тема за полското обществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    sorry za latinitzata. Predi 68 godini polskata saprotiva ne uspiava, zashtoto ne polu4ava podkrepa ot voiskite na Stalin. Obiasnenieto e prosto - polskata saprotiva ne e nastroena prostalinski. Kremlin
  • 2 дядо Йоцо

    0 0 Отговор
    А когато Българите възстават срещу турските поробители колко държави ги подкрепиха.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Де Сото

    0 0 Отговор
    Полски мафиоти срещу Мадона.
  • 4 Явор Кръстев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "дядо Йоцо":

    Ми доста . Почти цяла Европа заедно със Англия и Ирландия . В подкрепа на българските въстаници тук се сражават армейски части от всевъзможни националности. Разбира се в доста по малки количества в сравнение с руснаците за които вярвам си чувал.
  • 5 Явор Кръстев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "дядо Йоцо":

    А иначе евала на поляците явно все още имат някакви морални устои.