9 Март, 2020 10:38 6 614 21

Обвиниха в плагиатство българската песен за Евровизия

  • били айлиш-
  • виктория георгиева-
  • плагиатство-
  • евровизия

Песента, изпълнена от Виктория Георгиева, много напомня на творчеството на нашумялата напоследък Били Айлиш

Екипът, създал българската песен за "Евровизия", бе обвинен в плагиатство веднага след представянето на песента, която ще ни представи на конкурса на 14 май в Ротердам, пише "Телеграф".

"А Били Айлиш знае ли, че ще се явява на "Евровизия", пита композиторката Вида Пиронкова.

"Песента ни за "Евровизия" има нещо много допирно с Били Айлиш. Забравих да кажа, че по-наведен конкурс няма, но напъните продължават", добави китаристът Ники Томов.


Те визират песента на Били Айлиш No Time Тo Die, която поразително прилича на нашата Tears Getting Sober, изпълнена от Виктория Георгиева. Голямо недоволство предизвика обявяването на един от авторите на крадената песен - Борислав Миланов, който от няколко години всеки път е в колектива на проекта ни за "Евровизия".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван

    28 5 Отговор
    А какви пари платиха от нашия джоб , на великите чужди импресария...
  • 2 Още един недоволен

    8 5 Отговор
    И освен това ползва тониката.
    Полудяхте ли бе? Само в неравноделен такт ли да изпълняват? Тогава иранците ще кажат, че е тяхна, защото са по-стари
  • 3 главоч

    31 1 Отговор
    Тая па намерила най-тъпата песен да открадне.

    Коментиран от #10

  • 4 1111

    24 1 Отговор
    Къде го правят този кастинг за Евровизията, че мойта прабаба много се е натокала.........
  • 5 Сийка

    6 3 Отговор
    Песента е носталгично- баладична . Хареса ми, но когато забелязах ноктите на това сравнително симпатично ( в лице) момиче се ужасих ! Несъразмерно голям и, изглеждащи страшно, а и тези железа по пръстите !!!!!
  • 6 Ма Сийке

    6 2 Отговор
    Кога ти остава време за Евровизия или на стари години ше ставаш кортурна..!
  • 7 Спиро

    9 7 Отговор
    Що ли се сетих за "вица" за ада и българският казан в него...
  • 8 бравос

    15 4 Отговор
    ...само един българин може да прецака друг българин.....
  • 9 Барба Ганьос

    11 1 Отговор
    Няма ли конкурс за еврочушкопек. Там ще сме най-добри.
  • 10 NikNay

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "главоч":

    Ти наистина си главоч! Какво е виновна изпълнителката - каквото и дават това пее.
  • 11 гост

    9 4 Отговор
    слушаш цяла година музика, радио, накрая на еврвовизия отива изпълнител който никога не си го чувал с песен която никой не знае и накрая се оказва крадена...
  • 12 yorval

    4 9 Отговор
    Без да е необходимо да се праим на гоУем критичар и мюзик-разбирач, споко може да заключим, че това новото ни ЕВРО-недоразумение не става за голямата сцена и нема никаф начин да пребори останалата конкуренция, поради следните ЯВНИ очевадещи причини: 1/ Като цяло – слаба и безлична /без физиономияя/ песновка, неотличаваща се с НИЩО по-особено, дори и изпята на инглиш не може да те грабне, хване за гушата – ноу ченс; 2/ Без да съм дори и фен на Билито, самото присвояване на типичната за нея бляк-емо свръх-мрачна фонова атмо на клипа е достатъчно, за да се види, че тука в БГ-импровизацията нема леб, нема достойнства и няма качество – като цяло, а си е наистина бледа местна имитация от ниско ниво; 3/ Викито не е виновно детето, че в случая злоупотребиха с него и бе въвлечена от девъла умишлено за една ТИПИЧНО чужда ней и нам кауза, факт/!/, а и изпълнението й не излъчва АБСОЛЮТНО никаква емоция, макар че може би, може подобен ефект да е търсен съзнателно, но кво от от това, след като НЕМА никва инвенция и не предизвиква емоция у слушателя; 4/ Още от 1-то й слушане като я пуснаха в неделята по 1БНТВ разбрах, че с тая презентация и мижаф псевдо-сонг нямаме качества да измъкнем АС от ръкава си, щото освен, че не е хитова, не може да се запее дори, и минава незабелязано назад в массовия миманс, затова и моята бегла преценка е извън 1-та дузината классирали се в челната 10-ка; дори да звуча като черноглед, самият клип го доказва с бездарността си; 5/ А пропо, да си
  • 13 yorval

    3 11 Отговор
    додем и на думата: То това йефтино клипче и за 5 стинки не стаа, освен че е ЙЕфтина манипулация и бледа сенка на ТВ-творчески импулс, то бледнее и с още нещо – никой, ама никой разумен и предвидлив ТВ-режисьор не би снимал главния си герой с камера отгоре, щото от подобен фокус се възпроизвеждат РЕАЛно изкривени чертите на лицето му, а това е много груб професионален пропуск и граничи с ГАФ, колкото и да не разбирам от подобно изкуство, това тука си е направо бошлаф работа, а по-точната му дефиниция е чист ЕРЗАЦ; 6/ И не мога да не се отърва от усещането, че поднесените ни по този безпардонен начин нещата граничат с евтиния ТУРБО-кич; няма истинска критична комисия, която да се е произнесла за качественото ниво на музикалната и ТВ-продукцията, но пределно ясно е, че са спестени РЕАЛни истински народни пари на данъкоплатците в това „произведение на изкуството“, които обаче, може пък в действителност да са поискани да бъдат заплатени за това псевдо-творчество, за този шит, сиреч - боклук; ‘неам поема’, както казват братятата сърби; 7/ От друга страна, по неведоми пътища не мога да си представя защо точно Венци Мицов, известен с критичното си перо и око, го хвали безпочвено това отроче от неясен неуточнен НЕбалкански произход, не ми стана ясно, просто някой требе да го пита в прав текст, но наистина не са ми ясни основанията и доводите му за подобно НЕлогично действие: в случая само Господ Бог може да му е съдник, не аз, канечна; 8/ И макар, че не виждам кво
  • 14 yorval

    3 10 Отговор
    още може да се добави тука, все пак не ми излиза от ума моменталното сравнение със страховития хит на сръбската ЛГБТ-последователка Мария и нейната велика балада – „МОЛИТВА“, която напълно заслужено и безапелационно грабна 1-та наградка преди няколко годин за нашия Балкански полуостров… И като ги сложиш 1 до друга тези 2 прадакшъни веднага лъсва безличната рожбица на некое нашенско явно некадърно ПЛАГИАТско перце, с което нашта родна БГ-аудитория за съжаление нема как да се ГОРДЕЕ – по никакъв възможен начин,НОУ УЕЙ!!! 9/ Тва е, аз казах, и ще дочакам още качествени аналитични отзиви. 10/ А пък търкалящите се камъни преди мн. годин го изпяха по един съдържателен начин: IT’s ALL OVER NOW! Сиреч сицко свърши!!!

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "yorval":

    Папуняк разбирач я сега погледни тука и ще разбереш че мнението ти както и ти самия нищо не струваш :)

    https://www.oddschecker.com/tv/eurovision/winner

    Коментиран от #16, #21

  • 16 yorval

    2 8 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Младежо, леко задъстен и явно малоумен, вместо да ми сочиш классации и платени сайтове и гласувания, вземи се в ръце и напиш нещо положително за некви НЕВИДИМИ достойнства на туй мишафо псевдо-творение и явно отроче на некадърно родителско тяло. А пък, кой - крив, кой – прав, най-ясно ще стане месец май т.г. при самото провеждане на добре режисирания и манипулиран ЕВРО-конкурс, точка.

    Коментиран от #17

  • 17 до папуняка

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "yorval":

    Няма по долно нещо на тоя свят от родоотстъпници които мразят собствената си родина и са слуги на друга - запомни го !

    Коментиран от #18

  • 18 yorval

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "до папуняка":

    И понеже, незнайно защо и откъде го измъдри това, да искаш да ме изкараш родоотстъпник и предател и изменник, не мога да го схвана - щото кво общо има музик.вкус и предпочитания с патриотизма и т.н. И след като си засегнал тази тема, споко мога да твърдя и съм убеден в това, че не чувал и нямаш на запис една от най-хубавите БГ-песни: Белият хълм/Белите хълмове на Константин Атанасов екс-член на групата Тангра, леко напомняща на хитовете на великата щатска банда Ийгълс... някъде от края на 80-те години на мин.век.
  • 19 ава

    3 3 Отговор
    Изобщо не ми харесва. По добре да бяха пуснали народна песен.
  • 20 Харесва ми

    4 0 Отговор
    Супер си е парчето, дано го оценят!!!
  • 21 yorval

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    И сега, след като ми се праиш на гоУем отворко и разбирач, ЕТО ти нещо /което изобщо не знаех, но ПОДОЗИРАХ!/ от кухнята на самото пръкване на това псевдо-парче за задръстени дебили и ливадки. За тази цел просто ПРОЧЕТИ кратката анотация на Силвия НЕДКОВА от 7/03/20+20г. по повод НАЛАГАНЕТО ни на /както определено усетих/ чужди образци и явления за родна ЕВРО-песен, публикувана в сайта на софийския ПЛАЩАД Славейков, а именно, ето ти и самия линк: https://www.ploshtadslaveikov.com/v-balgariya-yavno-ima-samo-edin-kompozitor-podhodyasht-za-evroviziya/
    Както се казва обичайно в подобни случаи - коментарът е ИЗЛИШЕН.