Last news in Fakti

6 Август, 2012 13:27 1 117 0

Шон Пен удари рамо на Уго Чавес

  • шон пен-
  • уго чавес-
  • венецуела

Наричан „Лошото момче на Холивуд“, Шон Пен е привърженик на венецуелския президент Уго Чавес. Актьорът, известен с участията си в различни политически и социални кампании, се появи на митинг на Чавес. Двамата се возиха в специален озвучителен камион, от където президентът агитираше тълпата в град  Валенсия, Венецуела, предаде RT. Носителят на „Оскар“ размахваше и плакати с лика на Чавес.

„Благодаря ти, че ни посети отново, приятелю. Ние всички сме американци – от Севера, Юга, Центъра. Ние живеем на американския континент“, заяви Чавес. Миналата година Пен специално посети Каракас, за да го помоли за помощ за освобождаването на американци в Иран.

Уго Чавес ще се бори за трети мандат на изборите през октомври. Победилият рака държавен глава официално додаде документи за регистрация като кандидат-президент под одобрителните възгласи на хиляди привърженици.

Пен пък е известен критик на предишния американски президент Джордж Буш. Той се включи активно в събирането на средства за пострадалите от земетресението в Хаити и от урагана „Катрин“.

Като най-сериозен изборен конкурент на статуквото се явява опозиционния кандидат Енрике Карпилес, подкрепен от коалиция от 30 партии. Това дава на анализатори повод за заявят, че Карпилес е първата реална заплаха за Чавес, откакто той застана начело на страната през 1999 година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА