Last news in Fakti

7 Август, 2012 09:54 1 277 6

Чавес: Исусе, дай ми сили да построя социализма

  • чавес-
  • венецуела-
  • уго чавес

Президентът на Венецуела обеща до 2019 г. да разреши и жилищния въпрос

Чавес: Исусе, дай ми сили да построя социализма - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Венецуела Уго Чавес обеща, че ако бъде преизбран, под негово ръководство страната ще построи социализма.

Това Чавес стори на предизборен митинг в гр. Валенсия, щат Карабобо.

„Няма връщане назад. Предстои ни още много да свършим. Отправям молитва към нашия господ Исус Христос да ми даде здраве, за да мога да завърша мисията си на тази земя - построяването на социализма във Венецуела и укрепването на боливарската революция".

Чавес, който през последната година претърпя две операции от рак, демонстрира и великодушие към враговете си: "На тези, които желаят смъртта ми, им пожелавам дълъг живот, за да могат да видят как боливарската революция ще продължи своето шествие от сражение в сражение, от победа към победа".

Чавес не пропусна да обещае, че ако бъде преизбран до края на мандата си през 2019 г. да бъде разрешен жилищния проблем в страната, предаде ЕФЕ. Според експертните оценки за това ще са нужни близо 3 млн. нови дома, като до момента през сегашния му мандат са построени едва 200 000. За ускоряване на темповете Чавес трябва да се обърне към внос на строители от чужбина, както разчита на кубинските лекари за закърпване на здравеопазването във Венецуела. Сегашният държавен глава е известен с екстравагантните си жестове. Чавес подари апартамент на 3 млн. последовател на профила му в Туитър.

На митинга във Валенсия присъства и известният американски актьор Шон Пен, който от 2010 г. активно подкрепя Чавес.

Президентските избори във Венецуела са на 7 октомври т.г. До момента са регистрирани 7 кандидати. Като основен съперник на 57-годишния Чавес, който е на власт от 1999 г., се очертава кандидатът на опозиционния Блок на демократичното единство Енрике Каприлес, 40-годишният губернатор на щата Миранда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дulo

    1 0 Отговор
    ТОЗИ ЧАВЕС няма умора .ЛЕНИН също искаше комунизм , а получи Путин и Медведев.

    Коментиран от #4

  • 2 dragozow

    0 2 Отговор
    Господи, дай му сила да ни забавлява още.
  • 3 Джак Даниелс

    1 0 Отговор
    Robin Hud na novoto vreme.Samo toi im krashtava maichicite na alchnite evreicheta i amerikanska paplach !!! Ave Ugo !!!
  • 4 Джак Даниелс

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дulo":

    Lenin e bil evreiska marionetka.Zatova naroda mu poluchi tova ,koeto e sega !!!
  • 5 АЛИ'БАБА и 44те кабърчета

    1 0 Отговор
    Аве мислете малко ве, и вие смешни пловдивски романтични комунисти. Чавес си е Чавес, той обича народа си повече от разните там енгелс марс, ленин, сталин. При това Чавес се обръща към БОГ, а знаете тук как беше едва ли не пропагандиран атеизма. ако това, което прави Чавес е социализъм, съм съгласен, щото е оставил всички капиталисти да си живеят във Венецуела, не прави репресии и не указва натиск, даже има свобода на словото. Действа твърдо, но не и с насилие. Иначе Сталин , Хитлер, Ленин и наште тука разстрелчици ги слагам в един кюп- те са позор за истинския социализъм, комунизъм и народолюбие и човеколюбие.
  • 6 The Bear

    0 0 Отговор
    Желая му много здраве и дълголетие, и успех на изборите, защото съм любопитен да видя какво ще направи! Вярвам в него, и ми харесва какво направи до сега във Венецуела. Той е наистина независим ръководител и се чудя как го оставят жив до сега... Венецуела е на път да се превърне в наистина хубаво място за живеене..... и като видят това китайците, ще започнат да я заселват и нея, докато не станат основното население там - и всичко на вятъра..... Ако не са китайците, ще са индийците - то спасение от хлебарките и скакалците няма....