Last news in Fakti

23 Май, 2012 21:44 853 0

Чавес обеща да победи на изборите

  • чавес-
  • венецуела

Президентът на Венецуела Уго Чавес се появи по телевизията за първи път след завръщането си от Куба преди 11 дни, където се подложи на радиотерапия за лечение на рак и обеща "безпрецедентна победа" на президентските избори, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Те ще бъдат победени по всички линии. Поражението, което ще им нанесем, няма прецедент в политическата история на нашата страна", заяви Чавес, имайки предвид опозицията. Той направи това на заседание на правителството, предавано по радио и телевизионните канали в страната.

Чавес, който е на власт от 1999 г., е кандидат за нов шестгодишен мандат на президентските избори, които ще се състоят на 7 октомври. Той увери също така, че правителството му е "гаранция за мир" и предупреди, че победа на опозицията, представена само от един кандидат, губернатора Енрике Каприлес, ще потопи Венецуела в "насилие, лудост и дестабилизация".

Въпреки несигурността относно здравословното му състояние, след като в средата на 2011 г. му беше открит рак в зоната на таза и той трябваше да се подложи на две операции и на няколко тежки лечения, направени му в Куба, президентът заяви, че ще внесе официално кандидатурата си между и 1 и 11 юни, както предвижда законът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА