С разпространяващата се зараза навън и невъзможността да поддържаме нормалния си начин на живот, грижата за здравето е трудна задача. Особено трудно е и здравословното хранене и редовния спорт, когато си затворен у дома. Затова една от най-популярните диетоложки в страната - Енджи Касабие даде полезни съвети за това как да се храним, докато сме ограничени.
"На първо място препоръчвам да се храним правилно и приемаме достатъчно количество фибри, вода, витамини С и Д. Рибните ястия пък ще ни доставят цинк. Тези мерки ще ни помогнат да предпазваме организма си, да стабилизираме имунната си система и да я направим по-способна да преборва вирусите. Хората трябва да наблягат на цитрусови плодове и зеленчуците, богати на витамини. Много полезни са червените чушки, шипки, боровинки които са с най-богато съдържание на естествен витамин С и отлични антиоксиданти.", съветва Касабие, цитирана от Шоу Блиц.
От друга страна пък това, което тя не препоръчва е следното: "Хора, които имат проблеми с червата, да се откажат от трудно смилаеми зеленчуци като броколи, карфиол, ряпа. Да избягваме продуктите от сурови меса: луканки и суджуци. Известно е, че те са пълни с консерванти и пестициди и са идеална храна за болните ни клетки. Нека ограничим и дори се откажем от червените меса, защото са трудносмилаеми. Много е важна и обработката на прясното месо. То трябва да е добре изпечено. Не е време да го хапваме алангле. Колкото до яйцата, те са полезни, защото като чист белтък хранят мускулната маса. Това обаче не се отнася до захарта, която трябва да се ограничи, тъй като също храни болните клетки, а вирусите атакуват точно тях."
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 цербер
16:26 22.03.2020
2 баба Даба много слаба
16:37 22.03.2020
3 Шопо
16:39 22.03.2020
4 Анонимен
16:54 22.03.2020
5 Радо
16:58 22.03.2020
6 Гост
17:02 22.03.2020
7 Гъзо
17:12 22.03.2020
8 Фермер
17:13 22.03.2020
9 Г.З.
17:37 22.03.2020
10 Мерси Енджи
18:45 22.03.2020
11 С мотика на море
19:20 22.03.2020
12 Циганчето Ради
19:24 22.03.2020
13 Дедо
19:29 22.03.2020