Last news in Fakti

25 Август, 2012 16:39 1 129 1

Бум на диабета във Великобритания

  • диабет-
  • великобритания-
  • затлъстяване-
  • наднормено тегло

Бумът на затлъстяването във Великобритания докара нова притеснителна тенденция – ръст в заболяванията от диабет. Тревожната новина обявиха здравните служби на страната, цитирайки и следната статистика за хоспитализираните пациенти с риск за живота – днес животът на 615 000 британци е застрашен, а през 1997 година броят им е бил 189 000.

Ситуацията е сравнима с епидемия, коментира „Сън”. Лекарите обясняват бума на диабета, Тип 1 и Тип 2, именно с качването на килограмите. Основните виновци са нездравословните храни с високо съдържание на захар и калории.

Общо 2.9 милиона жители на Острова имат коварното заболяване. Около 850 000 не се наясно, че са болни.
В днешно време половината от възрастните британци са с наднормено тегло или са затлъстели. 1.5 милиона са в свръхтежката категория.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мм

    0 0 Отговор
    Болестта на богатите.САЩ Англия и други страни.