Last news in Fakti

9 Септември, 2012 17:12 1 318 0

Следваканционната депресия трае две седмици

  • депресия-
  • ваканция-
  • след
Следваканционната депресия трае две седмици - 1
Ако сте били на подобен плаж, депресията може и да е по-дълга...

Синдромът на следваканционната депресия обикновено засяга 35% от хората, като най-честите симптоми са отпадналост, умора, сънливост, главоболие, липса на концентрация и апетит, мускулни болки или неприятности с храносмилателната система, но всичко това продължава не повече от 10-14 дни.

Това заяви Антонио Юста, невролог в мадридската болница "Сан Камило", който все пак предупреждава, че ако тези симптоми продължат повече време, най-добре е доскорошните отпускари да се обърнат към лекар, защото причина за неприятните усещания може да се окаже друга, предаде БГНЕС.

Според д-р Юста, споменатите проблеми са най-характерни за хората на възраст между 45 и 55 години и особено при онези, които са променили рязко рутинните си биоритми. Най-лесният начин да се спасим от следваканционната депресия, е да се придържаме към позитивно поведение да си даваме сметка, че става въпрос за временни симптоми, които не означават сериозно заболяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА