Last news in Fakti

5 Септември, 2012 11:51 8 819 0

Първата дама на Франция осъди списание

  • оланд-
  • трирвильор-
  • съд-
  • списание-
  • снимки

Спътницата на френския президент Франсоа Оланд – Валери Трирвильор, осъди изданието VSD за 2000 EUR. Трирвильор обвини списанието в нарушаване на авторските права и намеса в личния й живот. Нейният иск е бил в размер на 30 000 EUR затова, че е публикувана снимка на президентската двойка по бански костюми.

От изданието са доволни от решението на съда, че сумата, която трябва да изплатят е значително по-малка от исканата. Те също така не виждат никаква намеса в личния живот на първата двойка на Франция, които са снимани на публично място. „Това е просто снимка, направена по време на отпуската на двамата. Подобни фотографии сме публикували и с предишни двойки – Саркози и Ширак, например, и не е имало подобен проблем”, обяснява представител на VSD. Трирвильор обаче твърди, че снимките са били откраднати и не е трябвало да бъдат публикувани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА