Last news in Fakti

29 Юни, 2020 15:45 5 387 24

Цялото семейство на наша миска изкарало COVID-19 (СНИМКИ)

  • мисис българия-
  • мис-
  • коронавирус-
  • болест-
  • зараза-
  • covid-19-
  • болница

Разказа си за болестта тя публикува в социалните мрежи

Ностелката на титлата Мисис България Паолина Петракиева разказа за изключително тежко преживяване, застигнало нея и семейството ѝ преди седмици. От изповедта на титулованата красавица става ясно, че през последните месеци са минали през доста трудности, а причината е Covid-19, който застигнал цялото ѝ семейство.

Целият разказ за ужасяващите трудности, през които е преминала фамилията, докато се е борила с болестта, Паолина публикува в социалната мрежа Facebook. Ето какво сподели тя без редакторска намеса:

"Досега не намирах сили да споделя с всички вас ужаса, през който премина нашето семейство през последния месец и половина, но виждайки какво се случва, няма как да остана повече безучастна!

Това, което не всички знаят обаче е, че борбата с този изключително агресивен вирус, е жестока и с цялото си сърце благодарим на Господ и на невероятните лекари от Инфекциозна болница СБАЛИПБ “Проф. Иван Киров”, че оцеляхме... Дай Боже, и занапред да сме живи и здрави!

Наистина страхът е огромен и все още не можем да се успокоим, че всичко е наред, все още не можем да кажем, че всичко е отминало, защото следва един продължителен период на възстановяване, придружен от редица контролни прегледи и изследвания. Казвам всичко това, за да знаете, че корона-вирусът наистина съществува, че поразява със страшна сила основни жизнени органи и системи като сърдечно-съдовата система, (едно от най-опасните вероятни проявления е неочакваното сгъстяване и съсирване на кръвта); белите дробове - бързо развиваща се вирусна пневмония, доста често трудна за овладяване дори с редица антибиотични комбинации, истинско предизвикателство дори за знанията на перфектно подготвените специалисти, защото всичко е строго индивидуално и в голяма степен непредвидимо; бактериални инфекции, цитокинова буря, тромбофлебити, са само част от коварните усложнения ... и не на последно място, страхът, който те превзема, колкото и да си силен и непоклатим, истинско изпитание на психиката...

Докторите, сестрите, лаборантите, рентгенолозите и целият медицински персонал, които се грижеха за нас, са хората, от които трябва да се черпи актуална информация, хората, на които трябва да се вярва и да се чува думата. Денонощно те впрягаха целия си наличен ресурс в терапията по нашето лечение, без да жалят сили и средства, така, както правят всеки ден, с всеки един техен пациент. Тук обаче, разликата е, че те продължават да го правят с риск за тяхното здраве и живот, изпитвайки редица неудобства, които предпазните костюми, маски и шлемове им причиняват, измервайки всички жизнени функции през запотени очила, проследявайки ни с по няколко чифта запарващи ръкавици и напрягащи се да ни чуят през цялата тази екипировка.

Смелост, сърцатост, професионализъм... възхищението и признателността ни са безкрайни!!! И тук бих искала непременно да благодаря на целия лекарски екип на една от най-подготвените наши болници, защото техните имена трябва да се знаят, а трудът и всеотдайността им да се ценят!

Като започна с първия доктор, който ни посрещна и пое с такъв заряд и оптимизъм, като един истински рицар, сякаш, за да разсее тревожността и притесненията ни - д-р Трифон Вълков Trifon Walkov, след което постепенно се запознахме и с останалите спасители, начело с д-р Емилия Александрова - д-р Тома Томов, д-р Альона Иванова, д-р Ралица Йорданова, д-р Русина Гроздева, д-р Никол Кючукова, д-р Петър Великов, д-р Венцислав Кръстев, д-р Андон Тимчев, д-р Филип Тенчев, все млади, амбициозни и безстрашни инфекционисти! Благодаря и на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Червенякова за вниманието и постоянните грижи.

Не на последно място, бих искала да отбележа и благодаря за високия професионализъм на нашия личен лекар д-р София Паскова, както и на д-р Димитрова от РЗИ, които още в началото безапелационно и навременно ни насочиха към правилното място за лечение, ангажираха се и проследяваха състоянието ни ежедневно! На проф. Генов, доц. Попов, д-р Дончев за консултациите и готовността за реакция при нужда! На родителите ни, които какво ли не преживяха, и на невероятните ми приятелки Ianica Peicheva, Елица Бикарска и Yanislava Kamburova, за грижата, подкрепата и съпричастността, които бяха неотлъчно до нас, (макар и под прозореца)! Бъдете здрави всички и имайте късмет, защото само добри намерения не са достатъчни, особено, когато сте изправени срещу невидим и непознат враг!... И... Господ да ни пази"

 


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изключено

    9 11 Отговор
    Миска да напише такива фермани без хонорар?
  • 2 жалка картинка

    16 10 Отговор
    Когато миските започнат да си служат с похватите на пропагандата.

    Коментиран от #17

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    КРАСАВИЦА

    Коментиран от #14

  • 4 Бай Ганьо неукият селяк

    8 6 Отговор
    Нема куронавироз
  • 5 Телефончету

    3 3 Отговор
    И името му страшно, на тоз вирус..!
  • 6 цербер

    2 3 Отговор
    НосИтелката на титлата Мисис България Паолина Петракиева. титулУваната красавица
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    а в СОФИЯ ватман кара трамвая вижда таралежи на релсите и спира да не ги сгази ГЛАС БГ
  • 8 Миските

    7 5 Отговор
    вече не са актуални.Сега на мода са мисирките.
  • 9 гост

    14 10 Отговор
    Кажи направо колко пари ти дадоха да произнесеш тази грозна и гнусна лъжа?

    Коментиран от #10, #11, #24

  • 10 Антимилиционер

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    1800 лева хах
  • 11 Антимилиционер

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Идват чиповете, милиционер. Бягай докато е време.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хайл

    1 3 Отговор
    Б.Х.
  • 14 Хайл

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    КАСТАВИЦА
  • 15 ФактИ

    7 3 Отговор
    Познавам хората, всичко е самата истина и направо не вярвам като ви чета жалките коментари!!!!! Направих си труда да прочета има имена, доктори, ФАКТИ, проверете като не вярвате профани прости! И се молете да не сте на тяхно място!
  • 16 Четете!

    6 2 Отговор
    БРАВО ЗА СМЕЛОСТТА И ЧЕ НЕ СЕ КРИЕТЕ КАТО ОХЛЮВИ! ЗДРАВЕ ВИ ЖЕЛАЯ И СИЛА ПАОЛИНА!!!!!
  • 17 Идиоти

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "жалка картинка":

    Абе вие четете ли изобщо?! Жената да не ви се натрапва, споделила си е на стената за приятелите си а който има грач мозък да чете и да си преценява. Като някой е искрен и застане с името си все нешо ви е пропаганда, откачени трошове!!!!
  • 18 Пациент

    7 2 Отговор
    Оставете на мира излекуваните болни,обърнете се е се поклонете на лекарите,които - въпреки рисковете за самите тях - продължават битката с биологичното оръжие,наречено коронавирус!
  • 19 Кире

    2 3 Отговор
    Звучи, като написано от медицинско лице.
  • 20 Медик

    3 1 Отговор
    А откъде знаете, че жената не е и медицинско лице, примврно..? Но и да не е, и аз да изкарам един месец в болница ще знам всичко. От все повече места се чува за контактни и болни, така че се замислете накъде отиваме!
  • 21 Божидара Петракиева

    12 0 Отговор
    Така,защо си мислите, че такъв вирус не съществува!!! Вие прекаравали ли сте го-не нали!!Не знаете какво е!!!Да, аз не бях болна , но моето семейство беше!! Един месец затворени в една стая!!!Какво си мислите, че е лесно-не не е!!! Аз лично видях с очите си,как родителите ми се качват в линейка, за да отидат в болница!!!Появиха се усложнения и какви ли още неща, а вие говорите , че са платили, мама да напише това!!!Баща ми получи тромбофлебит на вените, целите му ръце бяха в синини!!! А малката ми четиригодишна сестра стоеше мирно и кротко затворена , един месец!!!НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ПРЕДИ ДА СТЕ РАЗБРАЛИ ИСТИНАТА!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Знам какво правя

    9 0 Отговор
    Първо те минаха през много тежък момент, второ не е разглезена принцеса, трето тя готви , четвърто никой не й е платил. Пиша го за тези идиотски хейтъри. Просто си затворете устите
  • 23 Капка Амзина

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Божидара Петракиева":

    Браво, моето дете!Точно така трябва да се защитават истината и близките хора- открито и с името си!
    С чистата си детска душица моята внучка се е изправила срещу пошлостта и клеветата в най- уродливото им изражение- под болката и ужаса на семейството ни, не разбирайки как някакви безименни човекоподобни същества могат така жестоко да нападат едва оцелелите ни най- близки хора!?! И защо? Защото открито и смело с имената си благодарят на Господ и спасителите си- нашите медици, които са останали тук в България и с мизерните си заплати рискуват не само собствения си живот, а и животът на близките си! Освен това, споделяйки борбата и болката си искат да предупредят всички, какви опасности носи със себе си този коварен вирус!
    Хора, опомнете се!!! Какви гнусни пари смеете да ни навирате!?! Наистина ли благодарността, истината, човечността нямат стойност в този арогантен свят???
    Аз се гордея с децата си, може да не са идеални, но са открити, истински и с добри сърца!Цял живот ще благодаря на Господ и на всички, които се бориха, и помагаха за оцеляването им!!! Нека са живи, здрави и благословени заедно с всички нас, близките ни, приятелите ни , враговете ни и всички хора по света, защото човешкият живот няма цена!!!
  • 24 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Я си затваряй устата, не виждаш ли какво се е случило, а ти тука само хейтиш! Истина е