8 Юли, 2020 14:03 3 165 3

Уникална операция на сиамски близнаци в Италия (ВИДЕО)

  • операция-
  • сиамски близнаци-
  • италия-
  • разделени-
  • хирурзи-
  • южноафриканка република

Хирурзи успешно разделиха момиченцата, сраснати в областта на задтилието

Уникална операция на сиамски близнаци в Италия (ВИДЕО) - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Успешна операция за разделянето на сиамски близначки, сраснати в областта на задтилието, бе извършена от лекари във ватиканската болница "Бамбино Джезу" (Младенец Исус), съобщава агенция Анса.

Близначките Ервина и Префина са родени със сраснали черепи и споделят критични кръвоносни съдове около мозъка. Въпреки рисковете, хирурзите били решени да извършат опасната процедура и да дадат на момичетата нормален живот.

Сложната операция на близначките от Централноафриканската република е първата, извършена в Италия и една от уникалните в света.

Операцията, извършена на 5 юни, е продължила 18 часа, но подготовката за нея, продължила цяла година. Преди нея, момиченцата претърпели две други, отделни операции - през месец май тази година и през юни миналата година.

На специална пресконференция в Рим, Карло Марас, ръководител на хирургичния екип и Ермине, майка на сиамските близнаци, представиха успешната раздяла на момиченцата пред света.

Уникална операция на сиамски близнаци в Италия (ВИДЕО)
Снимка: EPA/БГНЕС

На 29 юни двете близначки с имена Ервина и Префина навършиха две годинки.

В момента те са в период на реабилитация в неврохирургичното отделение на прославената педиатрична клиника, която се намира на територията на Рим, но се управлява от Ватикана. По думите на лекарите близначките са имали много рядко срастване на черепите.

За тяхното разделяне е било необходимо старателното възстановяване на системите за кръвоснабдяване на главния мозък. Момиченцата се чувствали добре след операцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все пак им са бивши колонии

    8 3 Отговор
    Италианците им вършат работа на такива,но ми е интересно,защо ,,тъмни,,имат аномалии и то най вече сиамски,сигурно имат родствени връзки .!
  • 2 Алфа Вълкът

    8 0 Отговор
    Рекох, че Упи Голдбърг ги е родила...😆😆😆
  • 3 Не кслсод

    6 1 Отговор
    Ето една новина в която не присъства Ковид-19 или коронавирус