10 Юли, 2020 18:51 6 010 11

10 символа от сънищата, които не трябва да пренебрегваме

  • сънища-
  • символика-
  • символизират-
  • сън-
  • гадаене

Сънищата изразяват епизоди от нашия живот, които могат да бъдат анализирани по милиони начини

10 символа от сънищата, които не трябва да пренебрегваме - 1
Снимка: shutterstock

Някои сънуват цветно и по много, други – рядко и само в черно-бяло. Едни от нас помнят всеки детайл от „нощните си видения“, други – само отделни частици, които трудно биха могли да свържат в история.

Още преди хиляди години хората са се опитвали да разгадават значението на сънищата. В древен Египет и Елада например, сънуването се е разглеждало като свръхестествена комуникация или средство за божествена намеса, чието съобщение може да бъде разгадано единствено от този, който има специални сили.

Оказва се, че лицата, които виждаме насън със сигурност са на хора, които сме срещали и на живо, без значение дали ги помним или не. Те могат да са всеки – продавачка, от която сме си купили пакетче дъвки преди 3 години, случаен пътник в метрото на път за работа, минувач, който в детството ни е попитал на улица, която търси…

Сънищата изразяват епизоди от нашия живот, които могат да бъдат анализирани по милиони начини. Сънят е този, който може да разбере истинското емоционално състояние на човека. Тревожността или щастието могат да променят начина, по който спим. И само от нас зависи да ги осъзнаем.

Ето и 10 символа, които не трябва да пренебрегваме, ако ги видим в сънищата си:

1. Вода
Когато сънуваме вода, това най-често отразява емоционалното състояние на ума ни. Водата означава чистота. Да сънувате вода е голям знак. Този сън най-често означава ново начало, тъй като водата измива всичко.

2. Пари
Сънищата, свързани с пари, най-често отразяват нашия късмет и това как възприемаме себе си. Ако сънуваме, че печелим от лотарията, това би могло да означава промяна в начина ни на живот, докато, ако сънуваме, че даваме пари, това може би означава, че се страхуваме от загуба. Най-често, когато сънуваме пари, то този сън се отнася до личното ни възприемане на богатството и благоденствието в живота ни.

3. Къща
Сънищата, в които сънуваме къщи, символизират различните аспекти на личността. В зависимост от вида на къщата, има различни тълкования, но най-често те означават спасение и комфорт. Таваните символизират заровени спомени, а мазетата – подсъзнателна интуиция.

4. Изневяра
Изневярата на сън означава потиснати или неизразени сексуални желания и пориви. Тези сънища често означават страх от изоставяне, но и проблемни лични отношения с близките.

5. Бременност
Сънищата, свързани с бременност, символизират растеж и развитие. Те може да ви насочват към нови проекти.

6. Пожар
Сънищата за пожари могат да имат няколко значения в зависимост от контекста на съня. Ако видим огън на разстояние, то това символизира желанието ни за промяна. Ако обаче огънят е близо, то това значи, че се замесваме в рискови дейности. Ако пък сънуваме, че палим огън, това символизира гняв, който сме потиснали.

7. Зъби
Сънищата за зъби в действителност са много чести. Ваденето на зъб, например, означава, че тежките периоди в живота ни са към края си. Ако сънуваме изгнил зъб, това означава, че крием дълбоко в себе си страх и тревоги. Падането на зъб не всеки пък означава смърт. Сънищата с падащи зъби могат да означават и липса на взаимност в една връзка, страх от загуба или скрити лъжи.

8. Голота
Голите сънища също са често срещани. Те най-често символизират страха ни да не се изложим. Ако в сънят ни някой е гол, това предсказва извънбрачна връзка, а може би и загуба на уважение.

9. Летене
Сънищата, свързани с летене, символизират постигането на амбициите ни. Накъде отиваме? Как се справяме? Имаме ли проблеми в живота? Най-често, когато сънуваме, че летим, това означава, че имаме воля да постигнем мечтите си и да бъдем свободни.

10. Смърт
Сънищата, в които някой умира, символизират край на нещо. Може да означава и тежък удар по егото, а също и стрес и гняв в реалния живот. Не забравяйте, че смъртта на една идея, позволява раждането на нова. 


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    10 3 Отговор
    Снощи сънувах банан, ама огромен!
    Колкото и да го ядох все не свършваше!

    Коментиран от #9

  • 2 Деси

    9 3 Отговор
    Снощи сънувах,че смуча банан.Колкото повече го смучех,толкова по-голям ставаше...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Петърчо

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Деси":

    Деси, сънищата ще ти се сбъднат. Имам кожен банан!
  • 4 Град Козлодуй

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Деси":

    Деси, моя банан ли сънуваше?

    Коментиран от #10

  • 5 BigBulgarianBoss

    4 0 Отговор
    Аз сънувах че жена ми е к, рва кво значи това?
  • 6 до врачките

    1 0 Отговор
    Що сънувах, че съм бременен, като Деси трябваше да е вече?
    С уважение зеления чорап
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ПЕЕВ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    АМИ ПРЕМЕСТИ ГО ОТЗАД.
  • 10 ПЕЕВ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Град Козлодуй":

    ТИ ЯВНО СИ СЪНУВАЛ НА БОЙКО БАНАНА.
  • 11 1122

    0 0 Отговор
    Км №1Ще има да го ядеш този банан още дълго време.Да не си го сънувал.