Last news in Fakti

3 Октомври, 2012 14:43 2 395 10

Би Би Си сравни Мишо Шамара с „Пуси Райът“

  • пуси райът-
  • сравни-
  • мишо шамара

Българският рапър Мишо Шамара, известен още като Биг Ша, бе сравнен от Би Би Си с трите млади жени от руската пънк група „Пуси Райът".

Изпълнителките в момента се намират зад решетките, заради обида към руския президент Владимир Путин. А българският рапър е разследван за поругаване на националния флаг и може да влезе в затвора да излежава присъда с до две години, съобщава още Би Би Си.

В статията на медията се пита, дали България се връща към комунизма, тъй като случаят е породил обвинения към правителството за това, че „възстановява тактики от времето на комунизма“. Някои потребители в социалната мрежа са  били смаяни, че текст на песен може да стане причина за наказателно следствие.

Мнозина смятат, че певецът си е създал проблеми заради друга част от песента, в която се казва "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба", пише Би Би Си.

Управляващата партия ГЕРБ отрича да има общо с разследването срещу Шамара, а премиерът Борисов казва, че не е чувал за него и не е слушал песента му, разказва Би Би Си.

Казуса доведе до сравнения с процеса срещу „Пуси Райът“ в Москва.

Руските изпълнителки  бяха осъдени на 2 години затвор за хулиганство заради техния пънк молебен срещу президента Владимир Путин в московския храм „Христос Спасител" през февруари.

В класацията "Репортери без граници" за 2012г. , България е на 80 - то място в света по свобода на печатния изказ, което я поставя на последно място в ЕС, припомня още Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо ритника

    3 0 Отговор
    То пък един рапър.
  • 2 Тупарев

    3 0 Отговор
    С тази брада прилича на Ути Бъчваров, само да смени шапката с готварска.
  • 3 Петър

    3 0 Отговор
    Честно казано песента е доста вулгарна и наистина поругава знамето - бялото било кокаин, зеленото марихуана, е червеното м.нзис. Да, вярно има и препратка към герба. Мисля, че цялото нещо е пресилено - и песента и реакцията на властите. Една глоба и шут по задника! А за ВВС - хайде да видим какво ще стане, ако поругаят тяхното знаме как ще реагират... Както в Германия се оказа, че като при нарушение на Пуси Раят ще лежат 3, а не 2 години ако го бяха извършили в Германия.. А и да не забравяме че преди едва 2 седмици уволниха редактора на списанието публикувало снимките на ц.ц.те на Кейт Мидълтън. Действително тя е просто един британски гражданин, който са го снимали без бански.. и какво от това. Така че и това не е свобода на словото. То и в Щатите не може да обиждаш Президента. Объркана работа!
  • 4 4ъки

    0 4 Отговор
    хахаха аз да бях направо щях да го запаля тва знаме.....в казармата на караул съм се изпикавал на знамето....да говоря ли пове4е

    Коментиран от #10

  • 5 Радостин Хубенов

    1 0 Отговор
    На Шамара май са му платили да изпее тази песен явно. Като бяха от БСП на власт по Жанвиденово време, що не пееше такива песни тогава?
  • 6 натурален българин

    1 0 Отговор
    каквато и да е песента не може да му търсят съдебна отговорност за изкуството което прави
    който не го кефи да не го слуша (като мен ) но съм против цензурата иначе се връщаме в комунизма
  • 7 ББС моля моля

    1 0 Отговор
    Олооу ББС-то хайде малко се подгответе първо преди да се изказвате. Как може да се сравняват двата случая. Това при нас са пълни глупости и измишльотини. Има една прилика и една разлика между двата случая - Мишо не е Раят, но пък е Пуси.....

    Коментиран от #9

  • 8 ууу

    1 0 Отговор
    Биг ша е едно ши...о л...о!
  • 9 Кофти

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ББС моля моля":

    Хахахха, точно, изкефи ме това последното! :))

    А Мишо Шамандура както всички в БГ използва една готова ПР-рецепта, нищо ново под слънцето. То кой ли в БГ не е крал ПР-идеи от световните, то не бяха домашно порно (като Памела), не бяха разни други, а сега и това. Според мен е тъпо да се ОБРЪЩА ТОЛКОВА ВНИМАНИЕ на това гномче и въобще няма нищо общо с Пуситата ситуацията, а и те не са съдени заради обида към Путин, а заради вандалщините си в църквата, това за Путин е само тъпо оправдание. Оф, писна ми и от ПУСИТЪ и от Шамари-говн*ри! АМАН!
  • 10 Буден

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "4ъки":

    Е,как може да си толкова ПРОСТ-все пак трябва да имаме някаква мярка като пишем!!!