3 Септември, 2020 11:57 5 546 7

Задава се ретрограден Марс - какво да очакваме

  • марс-
  • ретроградна планета-
  • ретрограден марс-
  • астрология

Събитието ще започне на 9 септември и ще продължи до 12 ноември

Задава се ретрограден Марс - какво да очакваме - 1
Снимка: shutterstock

2020 година изисква от нас да забавим ход и да се замислим над постъпките си. Независимо дали вашият грандиозен план тази година е бил да пътувате, да започнете нова връзка или да се изкачите в кариерата си, най-вероятно е трябвало да отложите всичко. Тази година ни послужи да разберем, че нищо не е сигурно и нещата често може да поемат в различна посока от очакваната, пише сайтът Tialoto.bg.

И, ако все още не сте разбрали, че планетата си има свое собствено мнение, то едно астрологическо събитие идва, за да ни го напомни. В астрологията Марс е планетата, която контролира действията, силата, смелостта и секса. Когато тя забавя своя ход, трябва да се борим с липсата на мотивация и притъпена страст. Това време изисква от нас да се справяме със скрития гняв и да размишляваме върху настоящите ни планове и как те могат да бъдат по-ефективни.

Кога ще настъпи ретроградният период на Марс?

Тази есен планетата на действията ще възпрепятства движиението ни по свой начин, когато навлезе в ретроградната си фаза. Събитието ще настъпи на 9 септември и ще продължи до 12 ноември. През това време Марс ще образува квадрат заедно със Сатурн - планетата на предизвикателствата и упоритата работа. Това е най-напрегнатата форма, която две планети могат да образуват.

През това време ще трябва да се борим с допълнителни ограничения, тежки битки и забавен напредък. И тъй като Марс ще ретроградира в Овен, може да ви се наложи да се справите с по-голяма импулсивност и случайни изблици на енергия, които не водят до конкретни резултати. Това ще бъде време, в което ще трябва да работите усърдно, да бъдете търпеливи и дипломатични докато идентифицирате и решавате всякакви дълбоки проблеми, изпречили се на пътя ви.

Въпреки че ретроградната фаза на Марс може да добави още напрежение към вече изпълнената със стрес година, помнете, че това събитие има възможност да ви помогне да създадете по-висока оценка за себе си. Ще имате време да погледнете към успехите си и най-накрая да разберете, че работата ви се оценява.

Какво да очаквате от ретроградния Марс?

Тъй като Марс управлява нашите енергийни нива и сексуални влечения, неговата ретроградна фаза има притъпяващ ефект върху мотивацията, което води до намалена жизненост и летаргия. Не е необичайно да се почувствате малко по-мързеливи в работата, да не искате да започвате нови проекти или пък да сте по-студени към половинката си.

Ефектът на ретроградния Марс е пряко свързан с предприемането на действия и придвижването напред. Например, този период не е особено подходящ за започване на нов бизнес или промяна в професионалната сфера. Въпреки че не е задължително да стопирате всички проекти, може да ви се наложи да се справят с повече проблеми от обикновеното, така че се въоръжете с търпение.

Периодът може да доведе до чувство на заседналост или неудовлетвореност, но може и да ви предостави възможността да направите промени в работата си, да прочистите ума си и да намерите ползите на сегашното си положение.

Марс, кръстен на Бога на войната, управлява начина, по който водим всяка една битка в ежедневието ни. Тук се включват споровете с колегите, обсъждането на политиката в социалните мрежи или пък опитите ви да получите по-голяма заплата. Но ретроградният период на планетата променя всичко това и ви кара да започнете битка със самия себе си, противопоставяйки мързела и амбициите.

През този период няма да успеете да държите езика зад зъбите си. Независимо дали не харесвате нови обувки на приятелката ви, или сте на различно мнение с близък относно ситуацията в страната, Марс ще ви принуди да си кажете всичко. Време е да се сблъскате с гнева и недоволството на останалите, за да изчистите тихото напрежение между вас.

Заради натрупания стрес от предишните месеци, здравето ви може и да е по-слабо отколкото си мислите. Сега е време да се отдадете на малко спокойствие и дори да вземете тази отпуска, за която толкова мечтаете. Не отлагайте грижата за себе си. Заложте на медитацията, дългите разговори с приятели и близки. Излейте всичко, което ви тревожи, за да може да започнете отначало.

Ако сте родени под знаците Овен или Скорпион, вероятно ще почувствате по-силно влиянието на Марс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слънчево затъмнение

    7 2 Отговор
    Много марсианци има, затова се получават тези аномалии...!
  • 2 Маг Альонка

    8 1 Отговор
    Баце ке си бега с ретроградния Фалкон, место свободно нема, всичко е в шкафчета на борда.
  • 3 Кака Наска Байконурова

    7 2 Отговор
    Земята е ПЛОСКА, а Марс е Червената звезда петолъчка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ъхъ

    0 0 Отговор
    На справедливите, честни и почтени хора, най-лесно и удобно се затваря устата, след като в безсилието си, ги цензурираш по лични причини, а не защото не са спазили изискванията. Ще умра от смях, като те подгоня с камерата и микрофона, и като видят хората, как журналист(професионалист) бяга да се скрие от въпросите на журналист-аматьор.
  • 6 кво ли?

    2 0 Отговор
    Ами ще очакваме да видим на Бойко насраните гащи!!
  • 7 Гост

    0 4 Отговор
    Очакваме изтрещели жени, които вярват на тия глупости