3 Ноември, 2020 16:52 2 113 8

Джони Деп загуби делото срещу британският таблоид "Сън"

  • джони деб-
  • дело-
  • актьор-
  • вестник сън-
  • вестник sun-
  • таблоид-
  • загуби

Актьорът ще обжалва "извратеното" и "сбъркано" решение на британски съд

Джони Деп загуби делото срещу британският таблоид "Сън" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Върховният съд в Лондон отхвърли иска за клевета на Джони Деп срещу британския таблоид "Сън". Адвокатите на холивудския актьор заявиха, че, решението на съдята е несправедливо и би било смешно, ако не бъде обжалвано.

"Това решение е толкова извратено, колкото и объркващо", се посочва в изявлението, направено от британската адвокатска кантора "Шилингс", поела защитата на актьора, пишат световните агенции.

"Решението е толкова погрешно, че би било нелепо г-н Деп не го обжалва", допълват адвокатите.

На свой ред от британският вестник оповестиха победата си с обширна статия, а директорът по правни въпроси на изданието написа в Twitter: "Спечелихме".

"Лондонският Висш съд отсъди, че ние сме били прави да определим актьора от "Карибски пирати" като бияч на съпруги за бруталните му нападения срещу бившата му съпруга", пише в статията, в която се подчертава, че решението е победа за свободата на медиите.

Делото бе заведено от актьора заради статия, в която той бе наречен "бияч на съпруги".

Джони Деп заведе дело срещу "Нюз груп нюзпейпърс" и главния редактор Дан Утън за клевета в негова статия във в."Сън" от 2018 г., в която е наречен "бияч на съпруги". Процесът започна през юли тази година и продължи три седмици. Показания пред съда дадоха актьорът и бившата му съпруга Амбър Хърд. В хода на делото станаха известни доста пикантни подробности от личния живот на двойката. В защита на Деп показания дадоха бившите му партньорки Ванеса Паради и Уинона Райдър.

Съдията по делото Андрю Никъл прецени, че обвиненията в статията са "верни по същество" и взе решение да отхвърли иска на холивудския актьор.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    0 2 Отговор
    За мен по-интересното е,че и в тозе "звезден" батак успяха да намерят руска следа.Откачалки!
  • 2 Медуза

    11 0 Отговор
    Жалко за капитан Спароу-но нищо,проклятието на черната перла ще ги застигне тези от вестника и от съда. Сега го ядосаха и може да им изпрати Кракен. :)
  • 3 Пък за мене

    11 0 Отговор
    е интересно, че дежурната мисирка пише "съдя", вместо "съдия"
  • 4 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    ВСЕКИ АКТЬОР Е БЕЗКРАЕН ХУМАНИСТ - ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИ Е В ИМЕТО НА ХОРАТА ---И ПЕВЦИТЕ И МУЗИКАНТИТЕ СЪЩО !!! НО В СЛУЧАЯ ДЖОНИ- НЕ ТИ ТРЯБВАТ АДВОКАТИ , А СНАЙПЕРИСТИ - ЕВТИНО И ЕФЕКТИВНО !!!!!!!!!
  • 5 Да идва в Народния

    0 2 Отговор
    там ще си ги шамари на воля. Да пише на Пульо в туита, той ще му стане гарант за гражданство пред Льотчика.
  • 6 Не ставаш нито за, лево, нито за десно

    1 3 Отговор
    Джони...!
  • 7 Англичаните

    2 0 Отговор
    по принцип са сбъркани - и на външен вид, и с мозъците си (доколкото ги имат). Това е резултат от стотиците години кръвосмешения, които са извършвали "по традиция", за да запазят "трона" и властта в така наречените им семейства. Рядко се среща толкова шашава нация...

    Коментиран от #8

  • 8 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Англичаните":

    Има Нещо вярно!