Last news in Fakti

10 Декември, 2020 10:34 1 628 2

Джони Деп обжалва загубеното дело срещу The Sun

  • джони деп-
  • дело-
  • таблоид-
  • клевета-
  • обжалване

Документите за обжалване са подадени в сряда

Джони Деп обжалва загубеното дело срещу The Sun - 1
Снимка: Shutterstock

Холивудската звезда Джони Деп е подал молба до Апелативния съд в Лондон с опит да отмени решението, че е нападнал бившата си съпруга Амбър Хърд, показват съдебни документи в сряда, предаде АФП.

„Карибският пират” загуби дело за клевета срещу издателите на вестник "The Sun" заради статия от 2018 г., която го нарече "бияч на съпруги". 57-годишният актьор бе осъден миналия месец да плати на News Group Newspapers 628 000 британски лири (840 000 щатски долара) като съдебни разноски от битката във Върховния съд по-рано тази година.

Съдията Андрю Никол, който гледаше случая, му отказа основание за обжалване, но заяви, че може да се обърне директно към Апелативния съд за отмяна на решението и има срок до 7 декември да го направи.

Заявлението на Деп е регистрирано на публично достъпен уебсайт с висящи дела за обжалване. Не бяха посочени точните основания за обжалване или кога ще бъде взето решение.

Актьорът предприе действия срещу NGN и автора на статията в британския вестник за твърдението, че многократно е нападал 34-годишната актриса и модел по време на бурния им брак.

Той настоятелно отрече обвиненията, но съдия Никол постанови, че 12 от 14-те искания за домашно насилие, на които се позовава таблоидът, все пак са се случили и той принудил Хърд да се страхува за живота си.

Случаят разкри хаотичния начин на живот на Деп и битките с алкохолна зависимост и наркомания в детайли. След решението през ноември той каза, че е бил помолен да се оттегли от ролята си във "Фантастични животни", базиран на книгата на автора на Хари Потър - Дж. К. Роулинг.

Адвокатът му нарече решението на Върховния съд "толкова извратено, колкото и объркващо" и че би било "нелепо" той да не се опита да го отмени. Деп също съди Хърд в Съединените щати за статия във „Вашингтон пост” от 2018 г., в която тя твърди, че е жертва на домашно насилие.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AA1

    1 0 Отговор
    Ако бях режисьор, щях да го взема за участие в нови серии на "Двама мъже и половина" за ролята на чичо Чарли. Много ще му ходи да пие, плющи и да гони фустите.
  • 2 Аз40

    0 1 Отговор
    Жони бие жени и се крие зад парите си. Лабут ги чака всички хвърчипачки!