Last news in Fakti

18 Декември, 2020 08:06 10 556 8

Забъркаха попфолк звезди във финансова измама

  • попфолк-
  • певица-
  • звезди-
  • преслава-
  • галена-
  • емилия-
  • измама

Измамници използват различни похвати, сред които чат разговори от съответната фалшива страница на Галена, Емилия и Преслава, за да подлъжат аудиторията и да провокират извършване на плащане

Профилите на три от най-известните дами в попфолка бяха хакнати. Имената на Галена, Преслава и Емилия бяха забъркани в опит за финансова измама. Техни лайв видеа, публикувани в официалните им Фейсбук страници, бяха употребени от измамници за създаване на съдържание на фалшиви профили с имената и снимките на изпълнителките, с цел кражба на средства от потребителите в социалните мрежи, съобщават от Планета тв.

С обещания за големи парични награди недоброжелатели насърчават феновете да се регистрират и да заплатят сума с кредитна карта, за да получат достъп до лайфовете. Те използват различни похвати, сред които чат разговори от съответната фалшива страница на Галена, Емилия и Преслава, за да подлъжат аудиторията и да провокират извършване на плащане.

„Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета”, както Галена, Емилия и Преслава, категорично осъждат тези действия, особено в момент, когато хората имат още повече нужда от хубави емоции, музика и забавления, и заявяват, че никога не са изисквали средства от почитателите си, за да ги радват с хитовете си! В дългогодишната си история телевизия “Планета” никога не е събирала лични данни от зрителите и феновете си, както и финансови средства, а всяка официална игра на медията е била оповестявана в официалния сайт planeta.tv“, се казва още в официално изявление на телевизията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 срам

    17 3 Отговор
    Веселина Маринова слуша чалга.
  • 2 Жеко

    26 1 Отговор
    Че то там само чалгари ще ги гледат, значи чалгари ще се лъжат да плащат - какъв е проблема?! Нека се ръсят щракнипръстовете )))
  • 3 Пловдив

    26 1 Отговор
    ... Че те, тези селски моми са скъсани, като прани гащи. Нищо чудно те да са си направили схемата. Глада е по-силен от тока...
  • 4 Аз40

    16 2 Отговор
    Чалгата се превърна в поп-фолк, а чалгаджийките в "инфлуенсърки". Търсят си внимание, това е, такава им е работата. Я измами, я Карбовски, бе квото върже.
  • 5 Грозният и стар занаятчия

    9 1 Отговор
    Схемите, това е успеха в живота на най успешната държава във всяко отношение..!
  • 6 ...

    4 1 Отговор
    Ако някой е толкова глупав си заслужава да бъде измамен. На такива няма как да ги спасим , ако не там , ще бъдат измамени другаде...
  • 7 Хубава работа, ама ...

    4 0 Отговор
    Каквито певачките, такива и феновете (от 80 процентниците :-) . Забъркали ги в измами ?! Ами .... . Както казва 'атомния' - ''Дано се оправят миличките ''.
  • 8 Магелан

    2 0 Отговор
    Балъци и лапнишарани никога не свършват.Повсевмесната декрадация сред чалга балъците е напълно приемлива и никога не е късно да станеш за кипазе.А тези кръчмарски певачки доста огладняха и едва ли имат толкоз мозък в главите си за да измислят такава схема за своя облага.По напред някой им е написал сценария и получават временен процен от тази мошенгия.