Last news in Fakti

31 Декември, 2020 08:06 4 331 6

Ето какви са ползите от водата за красотата и здравето ни

  • вода-
  • алкална вода-
  • канген-
  • красота-
  • кожа-
  • коса-
  • козметика

Двама специалисти обясняват двустранното действие на животворната течност

Ето какви са ползите от водата за красотата и здравето ни - 1
Снимкa: Shutterstock

Водата изглажда бръчките и прави кожата ни видимо по-свежа и красива чрез действието си отвън и отвътре. Ето как двама специалисти обясняват двустранното действие на животворната течност.

Славянка Стойкова – мениджър за България на любимата марка козметика на Испанското кралско семейство – Skeyndor:

Ето какви са ползите от водата за красотата и здравето ни

Консумирането на повече вода е задължително за красива и сияйна кожа. Консумацията на достатъчно вода има огромно значение за добрия външен вид. Няма как външната красота да се поддържа само с външна хидратация, т.е. само с кремове. Много често, когато в работата си се сблъскваме с човек с много дехидратирана кожа, го питаме дали пие вода и по-голям процент от хората споделят, че не пият. Много е важна и консумацията на плодове, тъй като те съдържат плодови киселини и вода, които подпомагат блясъка на кожата.

Около нас съществуват много стресови фактори, които влияят на нашето тяло и здравето. Близо 2/3 от американското население имат дехидратирана кожа, а в България за съжаление не сме по-назад. Употребата на кафе и алкохол, както и на месо и белтъци, предполага и повече консумация на вода за баланс. Ясно е, че когато не пием вода, тялото се интоксикира, кожата става по-мътна, появяват се първични процеси на стареене, кожата се отпуска, могат да се появят и петънца. Петънцата са един от индикаторите, че кожата е има нужда от детокс.

Сега покрай носенето на защитни маски на лицето, много хора се оплакват от чувствителна кожа, дори преди това да не са имали такава. Препоръчително е хидратиращият крем да се прилага вечер, особено през зимата. Тук отново трябва да споменем, че трябва да се пие повече вода, хидратацията не бива да идва само външно, трябва да е и вътрешна. Проблемът при нанасяне на хидратиращия крем сутрин всъщност е дисбалансът от температури – когато излизаме навън и след това влезем отново в топло пространство, това свиване и отпускане на капилярите води до пропукването им, затова казваме, че за чувствителна кожа, за кожа, която има розацея или купероза, хидратацията през зимата трябва да е вечер.

Подхранващите кремове имат по-плътна текстура и не винаги включват хидратация. Хубавата козметика обаче има възможност да „свърже“ хидратацията с подхранването и по този начин зимният продукт да е балансиран и хем да предпазва и подхранва кожата, хем да я хидратира. Когато през тези месеци човек има усещането за много суха и дори „опъната“ кожа, трябва да обърне внимание на почистващите продукти, освен естествено на хидратацията.

Винаги има решения за хидратиране на кожата, дори когато нямаме време. Има дори маска за хидратация за сън, т.е. тя се нанася вечер преди лягане и човек може да спи с нея без това да предизвиква подпухване. Това е страхотно решение за хора, които нямат възможност да отделят много време за друг тип процедури. Другият вариант е всяка вечер в продължение на 7 дни да се нанасят хидратиращи ампули. Това пак е много интензивна хидратация, с много бързи видими резултати и бързо завръщане към комфорта.

Хидратиращ продукт трябва да започне да се използва още от пубертета, малко преди 20-годишна възраст. Околоочен контур задължително започва да се използва след навършване на 20 години. Тази зона е много тънка и чувствителна, няма собствена мастна тъкан и поради тази причина професионалните грижи за нея са изключително важни. Хидратацията е превенция, тя е началото на правилната грижа.

Гергана Генова – дистрибутор на чудодейната японска технология за йонизирана и алкална вода Канген:

Ето какви са ползите от водата за красотата и здравето ни

Технологията за производство на Канген вода идва от Япония и е абсолютно новаторска. Чрез тази технология, водата има специални свойства, а ползите от нея са много и използването ѝ може да промени живота ни. Препоръчва се от японската асоциация на лекарите и е полезна при кожни проблеми, липса на енергия, умора, проблеми с храносмилането, сърдечно-съдови заболявания, диабет, безсъние, алергии, астма, главоболие, болки в ставите и мускулите и други.

Добрата хидратация е изключително важна, тъй като ние всъщност се състоим от голям процент вода – от 90% като се родим до 55% в по-напреднала възраст. За да изглеждаме добре и да сме здрави и красиви, трябва да сме добре хидратирани.

Канген вода хидратира 6 пъти по-добре. Това означава, че много по-бързо и по-ефективно се усвоява от клетките ни. За да сме красиви и младолики, трябва да пием вода редовно и системно. 30мл. на 1 кг телесно тегло трябва да се приемат, за да може да е хидратиран организмът ни. Една чаша вода на ден определено не е достатъчна.

За изглаждане на бръчки са подходящи антиоксидантни кремове. А самата Канген вода има антиоксидантно действие, заради активния водород, който съдържа. Пиейки Канген вода човек си набавя нужните антиоксиданти, което стимулира здрава и красива кожа.

Когато някой пие питейна Канген вода редовно, след 4-5 години видимо се вижда, че изглежда по-младолик. Реално той не се е подмладил, просто е забавил процеса на стареене. Причината е именно тази – организмът се е алкализирал, има достатъчно антиоксиданти и клетките са хидратирани.

Канген технологията предлага и така наречената бюти вода, която не е за пиене, а директно за разкрасяване и подмладяване. Чрез нея можем постоянно да хидратираме кожата, дори да сме с грим, ако използваме специален нано овлажнител. Бюти водата е с 6pH. Като термалната вода, тя хидратира отвън. Ако човек реши, може дори да я използва като заместител на хидратиращ крем. Колкото по-често може да се използва, толкова по-добре. Сутрин и вечер след стандартно измиване на лицето, през деня, когато има възможност също може да се пръска към лицето чрез флаконче. Изисква се постоянство, за да има видим ефект. Може да замести дори балсама за тяло след душ. Тя е полезна дори за скалпа и косата. Изплакната след измиване с нея ѝ придава мекота и блясък.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    бъдете красиви ЗДРАВИ ЩАСТЛИВИ+

    +

    +
    бъдете ЗДРАВИ ЩАСТЛИВИ КРАСИВИ МИЛИ ХОРА весели празници

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Стою касапина

    1 0 Отговор
    Става и с бензин, 48 октана.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Черна кожа и черна душа

    1 0 Отговор
    Не се измива, дори с цистерна....!