Last news in Fakti

6 Януари, 2021 17:56 6 263 14

Зловещите предсказания на Нострадамус за 2021 г.

  • нострадамус-
  • бъдеще-
  • предсказание-
  • пророчество

Тълкувателите на предсказанията на Нострадамус смятат, че много от ужасите, които той е видял, ще се случат скоро

Зловещите предсказания на Нострадамус за 2021 г.  - 1
Снимка: Shutterstock

Нострадамус бил предсказал, че астероид ще удари Земята през 2021 г., което неимоверно ще навлече множество беди на човечеството.

Но краят на света нямало да ни сполети тази година, а след повече от две хилядолетия. Тези твърдения в момента набират популярност из западните медии, където отново се вадят предсказанията на френския ренесансов астролог, медик и математик. Трябва да се каже обаче, че в нито едно от своите предсказания той не посочва конкретни дати и всичко е въпрос на тълкувание, съобщава вестник Телеграф.

През 1555 г. Нострадамус за пръв път публикува своите видения. Там има една единствена конкретна година – 3797 г., през която се очаква краят на познатата ни човешка цивилизация. Останалото са интерпретации. Неговите последователи вярват, че той е бил способен да предупреди човечеството за редица беди и злини.

Според някои от последователите му, Нострадамус говорил за чума, която ще пристигне под формата на „кралица“ (корона) от Изток (Китай). Въпреки това, липсват сведения за предсказанието по отношение на коронавируса, което означава, че вероятно е лъжлива онлайн новина, която се опитва да събере популярност чрез социалните медии, използвайки името на историческата фигура.

Според тълкуванията на едно от предупрежденията на пророка, което гласи: „Полумъртвите ще подскачат от страх и изненада“, това насочвало към появата на зомбита. Тълкувателите смятат, че това ще се случи до няколко години, като вина за тях щял да има руски учен, който ще създаде биологично оръжие, превръщащо хората в зомбита. Текстът твърди още: „Мъртъв от злоба, той (руският учен) ще предаде блясък на останалите и ще причини огромни злини в най-възвишения момент“.

В друг откъс от сведенията пророкът пише: „В небето някой ще види огън с дълга опашка от искри“, което се тълкува, че астрологът предсказва възможен удар от астероид. Може би това твърдение се отнася до астероида Апофис, открит през 2009-та, класифициран като потенциално бедствие за планетата, на която живеем. Въпреки това, НАСА премахна обекта от застрашаващия ни списък съвсем наскоро.

Според други теории Нострадамус е видял и частица от развитието на изкуствения интелект, което силно проличавало в цитата: „Новият мъдрец със самотен ум, достига до безсмъртие благодарение на своите ученици“.

Има три основни спънки в работата на прочутия френски мистик. Първата е, че езикът, на който пророкът оставя своето наследство е старинен френски, следователно преводът на друг език изисква и изключително прецизни и задълбочени познания не само по лингвистика, но и по астрономия и други науки.

Вторият проблем се корени в прикритата симпатия на преводачите към пророка. Като негови фенове, те често се опитват да напаснат преводите с вече случили се събития.

Третият минус е поетичният изказ на предсказанията, който отново позволява лесно да се намират възможни „следи“ за вече случили се събития, които създават грешки в преведените текстове.

Въпреки това, Нострадамус е един от малкото автори, четени през вековете, до днес. Неговите ум и дарба ни вдъхновяват да мислим за бъдещето и как то се влияе от звездите в небето.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Овчарник

    12 2 Отговор
    Всичко е математика....живеем в ерата на числата...помислете!ВРАЧКИТЕ не са на МОДА....не дават резултати..
  • 3 Али Раза

    19 1 Отговор
    Стига гафове с хорската памет,предсказателите никога не са оточнявали времето.
  • 4 Ноздраграмус

    13 5 Отговор
    Като тегля няколко линии и получавам прозрение

    Коментиран от #12

  • 5 БацеКеГоЕбем

    1 2 Отговор
    Тва е голям проблем :)))
  • 6 Бабус Вангус

    16 2 Отговор
    За всички години след 2000-та предсказанията бяха ужасяващи, след което се оказа, че реалността е дори още по-гадна.
  • 7 xaxa

    13 2 Отговор
    Доколкото си спомня, Нострадамус не е правил предсказания "по години"... Така че щоооо не си ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не е само той

    7 1 Отговор
    Що пророци. Ако това, което са пророкували се беше случило, до сега, нямаше да е останал жив ни един. Последното (или има и други) беше за 22.12.2020. Само дето единицата и двете нули го НУЛИРАХА.
  • 10 Отворко

    4 0 Отговор
    Без дати, всеки може да гадае.
  • 11 един българин

    2 6 Отговор
    Нострадамус най-знаменития световен пророк, както и много други пророци е евреин! Той пръв успява да разчете египетските иероглифи! Забележителен представител на един велик народ!
  • 12 Виждам

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ноздраграмус":

    Тегли тегли, после да не станеш жител на Карлуково!
  • 13 Хайл

    4 0 Отговор
    Някой да има тоалетна хартия Емека
  • 14 нмтр

    2 0 Отговор
    Пак свободни съчинения, нищо такова не е предсказвал за 2021 год. Някой търси популярност.