Last news in Fakti

26 Декември, 2012 14:13 5 479 4

Бежанка от Сирия стана "Мис Арабски свят 2012"

  • мис-
  • сирия-
  • арабски свят

Бежанка от Сирия стана „Мис Арабски свят 2012“ на проведения в египетската столица Кайро конкурс за красота, съобщи „Глобал Таймс“. Надин Фадх спечели титлата в конкуренция с 15 момичета от Египет, Йемен, Тунис, Алжир, Ливан, Ирак, Йордания, Мароко, Судан, Сомалия. 

Според членовете на журито външният вид на претендентките е определял едва 20% от оценката, останалите 80% са се получавали за познанията им, комуникационните умения и добрите маниери.

Победителката Надин Фадх посвети победата на своята родина Сирия, от която емигрирала в страната на пирамидите заради гражданската война. „Много бих искала да помогна на децата и мирните граждани на Сирия, които всекидневно стават жертва на безредиците. Надявам се много скоро да се върна в една мирна страна“, заяви красавицата в речта си при коронясване с титлата.

Събитието, чиято цел е „да сплоти арабските държави и да изтъкне красотата на техните култури“, се провежда в Египет от 2007 г. насам.  Местното Министерство на туризма финансира проекта, чрез който се опитва да привлече повече посетители в страната. Конкурс нямаше само през 2011 г. в разгара на размирната „Арабска пролет“. Сега той беще преместен с една седмица по-късно заради референдума за новата конституция на Египет.

Изискванията за участие в „Мис Арабски свят“ са момичетата да са на възраст от 19 до 26 години, да са неомъжени арабки (поне по единия от родителите) и да имат висше образование или поне в момента да са студентки. Допълнителни условия са свободно владеене на чужди езици, добра спортна форма, безупречна репутация, участие в обществения живот. До конкурса не се допускат девойки, свързани с екстремистки организации, специално отбелязва NEWSru Israel.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шейх ал Кебап ибн Фалафел

    0 0 Отговор
    Добре че конкурса не се организира по български.Явно някъде по света все още държат на истинската женска красота.От арабите можем много да се учим на морал и ценности.Нашите разчекнати и псевдоинтелегентни миски стават само за ориенталски бардак!
  • 2 Дай Кире

    1 0 Отговор
    Коранът разрешава ли да се показват по бански или ги оценяват по фереджетата.
  • 3 Кофти

    0 0 Отговор
    Браво, уникална е тази мадама! Истинска лъвица: и е секси, и е красива!
  • 4 Пловдив

    0 0 Отговор
    Красавица!