Необходими продукти:
12 фини точени кори
350 г тахан халва
120 г брашно
120 г орехи
200 мл газирана вода
1 пакет бакпулвер
олио за намазване
за сиропа:
150 г захар
1/2 лимон
1 ванилия
Начин на приготвяне:
От захарта, 200 мл вода и лимоновия сок се сварява сироп, който се ароматизира с ванилия и се охлажда.
Орехите се смилат, халвата се натрошава. Брашното, газираната вода и бакпулверът се разбъркват добре. Към тях се добавят орехите и халвата, пише bonapeti.bg.
Три кори се намазват с олио и се поставят една върху друга. Отгоре се разпределя част от плънката и се навива руло.
По същия начин се оформят и останалите кори и плънка. Рулата се поставят в плитка тава и се намазват с олио.
Пекат се около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Изваждат се и се заливат със студения сироп. Оставят се за 4 часа, да се сиропират добре.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Струва, си
Коментиран от #3
10:38 08.03.2021
3 Този коментар е премахнат от модератор.