Last news in Fakti

8 Март, 2021 15:26 9 218 11

Юлиана Кънчева: Полусестра ми е алкохоличка, кълнеше мама да умре

  • юлиана кънчева-
  • полусестра-
  • сестра-
  • алкохоличка-
  • семейни драми-
  • ирина-
  • взаимоотношения

Съпругата на Жоро Пентаграма отрича категорично обвиненията на сестра си и споделя най-откровено как гледа на нея

Юлиана Кънчева е звезда от хитовия през 90-те филм „Ла донна е мобиле” и красивото голо тяло от корицата на първия брой на българския „Плейбой”, но не успехите ѝ в шоубизнеса коментираме в настоящето интервю. Разговорът е фокусиран върху отношенията със сестра ѝ, която прави всичко по силите си, за да я очерни пред обществото. Родственицата твърди, че бившата манекенка е придобила по нечестен начин имотите на покойната им майка и я оставила без покрив над главата.

В миналия си брой, таблоидът „Уикенд” представи гледната точка на Ирина, а сега думата има по-голямата ѝ сестра. Съпругата на Жоро Пентаграма отрича категорично обвиненията на сестра си и споделя най-откровено как гледа на нея.

- Юлиана, в какви отношения сте в момента със сестра ви Ирина?
- Майка ми има два брака. Отгледа ни заедно с нашата баба. Полагаше грижи, стараеше се да не ни лишава от нищо. Дължим ѝ всичко. Ние сме полусестри с Ирина. Нейната фамилия е Павлова. Тя е дете от втория брак на майка ми. Има си жив баща, който живее в Пловдив и брат и сестра по бащина линия. Не е толкова сама и бедна. Навремето бяхме близки. В последните 10 години обаче се влошиха отношенията ни. Не съм съдник, но тя избра лесен, паразитен начин на живот, който според мен не е правилен. За съжаление, започна много да пие.

- Наистина ли?
- Да, освидетелствана алкохоличка е, имам документи за това. Започна да се събира с изключително лоши хора и компании, с разни наркомани, дилъри, рецидивисти, пияници и т.н. Страшна работа! В един момент престанахме да поддържаме контакт, единствено ни свързваше мама. След поредната си провалена връзка Ирина се прибра да живее в апартамента на майка ми. За въпросното жилище мама беше изтеглила кредит и си го изплащаше.

- Майка ви съгласна ли беше да живеят двете?
- Не, но нямаше начин да бъде отстранена тази жена. Ирина се настани, взе си една стая и продължи да води отново своя паразитен и унищожителен начин на живот. Вкарваше хора в жилището, които оставаха седмици наред. Има пуснати дори жалби в полицията, съседите са свидетели. Ирина подложи майка ни на огромен стрес и невероятен тормоз.

- Ирина твърди, че след като майка ви е починала, вие сте я изгонила от жилището, като сте сменила ключалката и сте изнесла дрехите ѝ...
- Това е лъжа! Позволих ѝ да живее в апартамента близо година, като през това време изплащах по 1000 лева на месец за кредита. Остават ми още 6 години, за да го изплатя. Аз наследих остатъка от кредита на мама. Това може да се провери в банката - че жилището е ипотекирано. Позволих на Ирина да живее там, като единствено исках да си плаща сметките. Уви, апартаментът беше превърнат в сборище на алкохолици и наркомани. Оказа се, че много хора имат ключ за него. Съседите многократно са звънели в полицията. Дори и на мен са ми се обаждали органите на МВР да ме питат защо се провеждат такива купони, защо се чука по вратата в малките часове на деня и т.н. Комшиите бяха направо пропищели. Казах ѝ на Ирина да се хване на работа. Дори съпругът ми Жоро ѝ намери надомна и малка квартира, където да отиде, но нищо от това не прие. Започна да се държи арогантно. Опитвала съм многократно да говоря с нея. В последните месеци обаче от нейна страна имаше само обиди, вулгарни псувни, кълнене за смърт и гробове... Това преля чашата и казах, че не желая никакъв контакт с въпросното лице.

- Кога сменихте ключа и я изгонихте от жилището?
- Апартаментът е на мое име и аз плащам ипотеката му. Имам пълно право върху имота. В края на лятото разбрах по случайност, че Ирина я няма и отидох да сменя патрона на вратата. Всичко от стаята ѝ, цялото обзавеждане, купено от майка ни, го дадох на неин приятел. Нищо не съм изхвърлила на улицата.

- Ирина се жалва, че благодарение на завещание на хвърчащ лист хартия – без нотариална заверка, сте получила апартамента на ул. „Осогово” 68, къща на ул. „Чипровци” 3, още няколко ценни имота, които отдавате под наем, както и хостел до Женския пазар...
- Жилището на ул. „Чипровци” 3 е мое от 10 години. Звучат несериозно нейните думи за хвърчащия лист хартия. Майка ни има оставено завещание и аз мога да го покажа. В него тя казва, че лишава Ирина Павлова от наследство поради системен тормоз. Въпреки че завещанието не е нещо, което задължително се заверява, нотариус посъветва майка ми да оформи документално прехвърлянето на собствеността. Мама така и направи. Тя ми прехвърли по своя воля онова, което притежаваше, пред нотариус. Ирина си позволява да говори за някакви „имоти за милиони”. Това изобщо не е вярно. Ние сме много наследници на една сграда, която се отдава под наем. Да не говорим, че и Ирина там също има участие. Тоест взима наем. Това може да се провери най-лесно по ЕГН-то ѝ. Въвежда се и всичко излиза. Получава една трета. Нито е толкова бедна, нито е гладна. Проблемът е, че годината е трудна за всички. Наемодателите спряха да плащат или дават само част от наемите, както навсякъде.

- Била трудоустроена и инвалидизирана...
- Не е вярно. Имам неин документ, където пише, че е освидетелствана с цироза на черния дроб, причинена от пиенето. Алкохоличка е, но е работоспособна. Нека обърне внимание на здравето си и да престане да спекулира. Болестите ѝ са единствено и само от пиене и наркотици. Трябва да си намери работа. Тя обаче чака готови пари, които да започне да харчи. Средствата от наемите не са чак толкова много, просто трябва и да се труди, както милиони други българи.

- Наясно ли сте къде живее напоследък сестра ви?
- Доколкото знам, е при някакъв приятел. Притежава една трета от имот и може да го продаде. Предполагам, че някои от другите собственици ще ѝ изкупят дела. Има баща, брат и сестра. Аз нищо повече не мога да направя за нея. Години наред тази жена тормозеше жестоко майка ни. Тя я унищожи. Не може да си представите как се е държала с мама! Майка си е водила дневник. В него мама е описала как Ирина я е обиждала, клела, казвала ѝ да умира, защото си искала наследството приживе. Когато го прочетох, дни наред не можех да дойда на себе си. Къде другаде го има това? Мога да представя дневника в съда.

- Ирина казва, че сте заплашвала да я изкарате алкохоличка и наркоманка. Обещавала сте да я въдворите в клиника...
- Аз да я изкарам?! Че тя си е алкохоличка и наркоманка. Насилствено няма кой да я въдвори. Лично аз съм ѝ предлагала да отиде някъде, където могат да ѝ помогнат. Трябва обаче сама да го пожелае. Пътят, по който е тръгнала, и здравословното ѝ състояние, за съжаление, не вещаят нищо добро. Не ѝ желая лошото, нека да е жива и здрава. Дано да си стъпи на краката и да си промени начина на живот. Всички около нея ѝ втълпяват, че аз съм мръсницата, лишила я от наследство. Но не, майка ми я лиши. Това беше майчината воля. Могат да го потвърдят много хора. Мама беше силна и интелигентна. Преди да се пенсионира работеше в БАН. Умна жена, която беше подложена на изключителен тормоз от страна на Ирина. Вгорчи последните години от живота ѝ, съсипа я...

- От какво почина майка ви?
- Бях потресена, когато прочетох, че Ирина се съмнявала, от какво е починала мама. Едва ли не аз си измислям. Запознах се по неволя с доста лекари през последните 2 години, в които здравето на мама започна да се влошава. От непрекъснатия тормоз, започна да ѝ пада имунитетът, получи инсулт. Впоследствие ѝ откриха раково заболяване. Разполагам с всички експертизи. В последните месеци от живота си мама беше регистрирана в онкологията. Изцяло аз съм се грижела за нея. Ирина я нямаше с месеци или се прибираше с някого. Синът ми беше малък и я е виждал как прибира разни прошляци, които после не можем да извадим от жилището, как заплашва, крещи и вика. Мама беше неподвижна, а пред нея се разхождаха голи Ирина и поредният ѝ, прибран от улицата...

- Отправяла ли сте обидни думи и заплахи за физическа разправа към нея?
- Не, никога! Ирина лъже. И за съжаление не само за това...

- Защо съпругът ви Жоро Пентаграма е заплашил с бой журналист на Нова, пожелал да разследва семейните ви отношения и да помогне на Ирина?
- Става въпрос за „Съдебен спор” и Жоро Игнатов, с когото Ирина явно се е свързала. Той вместо да ми се обади и да попита и за нашата гледна точка, звънна и ми се представи за техник от А1. Каза, че трябвало да сляза, защото сменяли кабели. Слизайки, видях как тича срещу мен. Ирина беше отстрани с някакъв мъж. Жоро Игнатов викаше: „Юлиана Кънчева, елате да давате обяснение! Вие сте публична личност!”. Просто си влязох и затворих вратата. Жоро Игнатов започна да блъска и да вика. Циркове! Няма да падна на това ниво. След няколко дни се наложи да отида на една среща, а Ирина също трябваше да присъства. Оказа се, че отново се е свързала с хората от предаването, беше ги извикала. Седяха и чакаха в автомобила си. Помолих тогава мъжът ми да отиде при тях. Той е казал на Жоро Игнатов: „Човека от А1, защо не излезете да се представите? Защо лъжете така хората?”. Игнатов взел да отрича, че се е представял за техник. Как да не е така? Видно е, че аз слизам подлъгана, а виждайки камерата и Жоро Игнатов, веднага тръгвам да се прибирам! Станало е пререкание, но чак мъжът ми да заплашва... В Конституцията на Република България изрично е посочено, че никой не може да бъде записван и заснеман против волята му. Ясно съм изразила несъгласието си да бъда снимана, така че съм в правото си да му затворя вратата. Възмутена съм... Ние сме съвсем различни хора, не сме мутри. Не желая повече да бъда свързвана с тази жена. Няма какво да делим.

- Синът ви поддържа ли връзка с леля си?
- Вече не. Той е бил свидетел на такива неща, че... Виждал е страшни работи в апартамента на баба му, която толкова много го обичаше...

- Помагала ли сте на Ирина с пари през годините? А крала ли е от вас?
- Чак да ме краде - не. Тя няма достъп до нещата ми. Когато беше в клиники в Бургас, съм изпращала пари за апарати, пращала съм и дрехи да си сменя. Не можеше мен да ме краде, не живеем заедно. Крадеше от майка ни. Преди години, когато бяхме близки, съм ѝ помагала много. Лошото е, че се спекулира с името ми, въпреки, че не търся публичност от доста време. Вадят се какви ли не неща за мен. Видите ли, била съм казала за Цветелин Кънчев, че бил най-великият политик. Но моля ви, политическите ми критерии са малко по-завишени. Такова нещо никога не е излизало от устата ми. Това се говори, за да бъда унижавана и осмивана. В случая с „Евророма” няколко популярни личности бяхме наемни лица. Тогава учех политически науки. Седнахме и разработихме програма за малцинствата, която не се получи. На изборите хората си припознаха ДПС.

- Какво е работила сестра ви през годините?
- Била е продавач в няколко магазина. Уволняваха я за кражби на пари и заради алкохол. Не се явявала на работа, заспивала на работното си място... Нейни бивши работодатели ще го потвърдят. С мен се свързаха и хора, които са я виждали в градинката на поликлиниката, близо до апартамента на ул. „Осогово” 68, където тя се напивала с наркомани, метадоновозависими. Доста са свидетелите. Тя от години е така и това не може да се скрие.

- А вие какво работите в момента?
- От няколко години не съм преподавател в Нов български университет. Поддържаме връзка с колегите от НБУ, но не работя там. Вече съм извън публичното пространство. Така реших и дори съм отказвала на предавания и журналисти. Чувствам се добре по този начин. Пиша материали, които излизат като публикации, автор съм и в един сайт. Работя си от къщи. Далеч съм сега от шоубизнеса. Работя и си помагам. Имам да изплащам още 6 години ипотека.

- Но имате и наследство...
- Да, така е. Голямата ми фамилия е получила наследството на дядо ми, който е бил известен адвокат. Водил е той дори дела на цар Борис III. Имаме имот от него, но сме много наследниците – сред тях са и хора, които не са ми близки роднини. На никого не му приятно да се коментира собствеността му и да се спекулира. Може да се провери кое колко струва по данъците, които се плащат, и данъчните оценки. Навремето съм била модел и съм изкарвала пари от визията си. В момента живея скромно, а Ирина ме изкарва едва ли не милионерка. Плащам си редовно данъците и всичко дължимо. Мъжът ми се занимава със своя бизнес.

- Вие, мъжът ви и синът ви как се справяте с нападките на сестра ви?
- Изключително трудно... Гледам да държа детето настрана от тези неща, защото е в тийнейджърска възраст. Ние с мъжа ми сме свикнали на лъжите и неверните публикации. През годините какво ли не се е говорило по мой адрес. Всички неистини се е налагало да ги преглътна. Как съм го направила, си зная само аз. Не е било никак лесно. Аз съм интелигентен човек и преживявам, когато се говорят лъжи по мой адрес. Омерзителното в случая с Ирина е, че има гавра с паметта и волята на майка ми. След продължил с години тормоз мама е намерила сили и е взела своето решение как да постъпи с наследството си.

- Ако сестра ви се промени и ви поиска прошка, ще ѝ простите ли?
- Когато мама почина и Ирина се прибра, исках да бъда максимално добра с нея. Позволих ѝ да живее в апартамента и казах, че с каквото мога, ще ѝ помогна. Имаше останали малко пари в банката от мама. Въпреки завещанието, с което майка ни изрично лишава Ирина от наследство, отидох, изтеглих сумата и дадох на сестра ми половината. Единственото, което поисках, беше, да отиде и да запали една свещ, да се помоли пред паметта на мама да ѝ бъде простено. Тя нито веднъж не отиде на гроба на майка ни, не занесе дори едно цвете. С мен пък се държи все едно съм ѝ длъжна и говори сякаш нищо не се е случило и мама не си е отишла. Ако ми поиска прошка... Не знам. Толкова години търпях това... Богобоязлив човек съм и смятам, че трябва да се следва доброто, но от другата страна няма добрина. Има меркантилност, жажда за някакви готови пари... Верният път е Ирина да оправи здравето си и да спре да пие. Пожелавам ѝ от сърце да намери подходящите хора, които да ѝ помогнат. Истината е, че тя просто унищожи мама. Та дори я кълнеше да умре! Майка ни беше умна жена и много страдаше, че собственото ѝ дете се опитва да я унищожи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубава работа

    19 1 Отговор
    Ама циганска.
  • 2 цербер

    10 1 Отговор
    Не съм съдниЧКА , но тя избра лесен, паразитен начин на живот, който според мен не е правилен. За съжаление, започна много да пие. ЛОШО!
  • 3 Юлиянче

    6 1 Отговор
    Лицемери да, умират.... с колове някои гонят майките си.....майки кучки има, да, се срамуваш от тях....!
  • 4 Аууууу

    5 0 Отговор
    Ужас, дано се оправи
  • 5 о добре

    19 1 Отговор
    Едната алкохоличка, а другата се снимала за Плейбой, иначе много скромно дете... Пък майката работила в БАН. Кви са тия драми бе, нормални хора, за които да пишете няма ли?!?
  • 6 Съдията Дред

    3 3 Отговор
    Истината има поне две страни. Изплаща ипотеката, но прехвърлянето на целият апартамент лишава другата сестра от запазената и част. Го тя едва ли ще успее да заведе дело.Ако Юлияна наистина плаща ипотеката, има право да пртендира сумата при евентуална делба. А смяната на ключа при отсъствие на човека , който претендираима има права върху жилището , може и да е самоуправство, това само прокуратурата може да го прецени.

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Лична драма

    10 0 Отговор
    Стане ли обществена,нито е лична,нито е драма..
  • 8 Пацо

    8 0 Отговор
    Не съм юрист но съм виждал подобни неща. Въпреки че има нотариално заверено завещание то не лишава от дял доведената сестра. Това че едната сестра плаща ипотеката не я прави собственик на целия имот. Ако майката е продала имота на едната сестра то само тя е собственик. Ако е направено преди години дори и фиктивна сделка то тя се признава. Ако е направена сделка скоро то се изискват банкови извлечения. Ако имота е ползван 10 г само от едната сестра и тя е покривала всички разходи то тя пред нотариус може да поиска целия имот. Понеже не е ясно кое как е по документи е трудно да са каже конкретно кое е как е. Това че някой е алкохолик,наркоман или друг не го лишава от собственост. Полусестрата лесно ще си намери адвокат и при случай че не се договорят сестрите се задават дела с години. Нещата с имотите са един кошмар за всеки и само юристи могат да се оправят. За обикновен човек остават само една камара пари за плащане по адвокати,съдилища, оценки и за какво ли не. Ужас е голям!
  • 9 Пацо

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Съдията Дред":

    И кое лишава полусестрата от нейния запазен дял? Завещанието не може да лиши полусестрата от запазен дял. За самоуправството съм съгласен но ако има нотариален акт то няма такова. Ако докаже едната сестра че ползва 10 г имота и мине през нотариус то полусестрата губи и запазения си дял. Не е ясно кое как е.
  • 10 Тошо Куестио

    0 0 Отговор
    А бе кой го брига тия селски истории
  • 11 дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Съдията Дред":

    Сделката е минала през нотариус още приживе. Сега може да има само морални претенции. То затова са се обърнали към Жоро Игнатов.