Last news in Fakti

31 Декември, 2012 10:19 4 084 2

2013 - годината на Черната Водна Змия

  • черната водна змия-
  • 2013

Годината на Черната Водна Змия настъпва на 10 февруари 2013 г. малко след новолунието във Водолей и ще приключи на 31 януари 2014 г.

В България се е наложило неприятно мнение за Змиите, докато в страните от Изтока те се считат не само за мъдри, но и за красиви. У нас тези влечуги са символ на злобата и страха, на раздвоения език и сплетните, затова често казваме: “Съскаш като змия”. На Изток е различно. Освен че смятат Змията за мъдра и пазителка на семейното огнище, китайците я намират и за красива, затова често можете да чуете как казват на хубавите жени: “Красива си като змия”.

Основният символ на годината - на Черната Водна Змия - са колебливостта и нестабилността. На хората през тази година ще се наложи всичко внимателно да обмислят и претеглят, преди да вземат каквото и да било решение. Защото Змията символизира мъдростта и обича хората, които разсъждават.

Това ще бъде година на големи възходи и големи падения, защото Змията е знак на крайностите. Именно затова в работен план трябва да сте изключително внимателни, да се стремите да запазите безопасната и хармонична среда в офиса, а когато подписвате документи, да го правите с много голямо внимание и след задълбочено проучване.

Змията не обича да бъде плашена и за да се проявят добрите й страни - нейната проницателност, мъдрост и стремеж към усъвършенстване в образованието и кариерата, трябва да бъде спокойна. Само тогава ще прояви гениалните си аналитични способности и ще извлече максимума от всяка ситуация.
 

И не забравяйте, че хороскопът дава само насоките и предупреждава за опасностите, но дали годината ще е добра, или лоша, не зависи от звездите, а само и единствено от нас. За да бъде постигнат напредък през годината, всички начинания трябва да се изпълняват бавно и методично, без излишно суетене и бързане. Добрите положения в бизнеса, които ще внедрят новости и ще бъдат успешни, ще се появяват внезапно, както Змията внезапно сваля старата си овехтяла кожа и блесва пред всички в нова лъскава мантия.

Красива като змия

Водната природа на Черната Змия през 2013 г. обещава успех на всички, които се занимават с интелектуален труд, те имат големи шансове да постъпват правилно, да взимат мъдри решения и да действат справедливо - учени, анализатори, политици, аналитици, учители, журналисти, писатели. Ако отстъпите от тези правила обаче, тя може жестоко да ви ухапе. Все пак не забравяйте, че ако не я дразните, просто ще се плъзне край вас. А и от отровата на някои змии всъщност се правят лекарства. Основният знак, под който ще премине годината, се характеризира с колебливост и нестабилност. А това означава, че преди да вземете каквото и да било решение, най-добре е първо сериозно да помислите. Змията обича мъдрите и онези, които разсъждават. Но в същото време тя е коварна и има две страни. Приeма само ледената пресметливост и държи сметките да са чисти, но в същото време - настоява да мислите, а не да действате емоционално.

Годината вероятно ще бъде по-трудна за хората, които обичат да изразяват шумно своята гражданска позиция и в чиято дейност “ври и кипи”. Това не са змийски качества и там тя ще хапе лошо. За да успеят, тези хора трябва да я заблудят, като много добре премислят начина на своите протести и си съставят добри тактически и стратегически планове.
За да се справяте с парите през годината, трябва добре да си правите сметката. Змията води аскетично съществуване, ловува само когато е гладна и не харесва прекаленото разточителство. Затова, ако ограничите разходите си за ненужни вещи и лукс, тя ще ви възнагради богато.

Брак и пълна къща с деца

Заради нейния студен и пресметлив характер не очаквайте през 2013 г. големи прояви на романтика и бурни любовни романи. Но за сериозните връзки това е една наистина добра година. Змията е много семейна зодия, казват, че ласкаво се увива около партньора си и го пази по всякакъв начин. Това крие и някои капани, защото от много любов може да го задуши, а щом го спечели, умело да се изплъзне като истинска змия. Но все пак - тя дава шанс на самотните да срещнат своята идеална половинка и е много благосклонна към узаконяването на съжителството в брак. Не се толерират лекомислените връзки. Но сватбата през 2013 г. гарантира трайност на отношенията, взаимно уважение и пълна къща с деца.

Змията е много коварна и по отношение на болестите. Хората с хронични заболявания трябва винаги да имат подръка лекарства и телефон, защото не се знае в кой миг тя ще ги “клъвне”.

Ще печелят мислещите държавници

По върховете на държавите през годината успехи ще имат онези лидери, които мислят и не действат прибързано, а целенасочено, по план и след задълбочен анализ. Онези, които са просто емоционални и вдигат много шум, ще бъдат наказани от повелителката на годината. Нищо добро няма да направи Змията и за безработните, чиновниците да чакат кадрови промени, а политиците ще затвърдят авторитарния си стил на управление и стремежа си за власт. Много от тях ще забравят как са се издигнали и ще демонизират точно онези, които са им помогнали да стигнат до върха.

Бурни възходи и още по-бурни падения вещае в политиката двойствената природа на Змията. Средата на годината обаче е ползотворен период - тогава ще стане ясно, че правителствата се нуждаят от нови сили, от мислещи хора и работа в екип. Змията подкрепя подобни начинания и те могат да бъдат много успешни. Ако не се заработи по нов начин (с много мислене, подобряване на квалификацията и допълнително обучение) обаче, всяка дейност бързо ще се обърне в пълен провал. Затова и в живота, и в политиката ще успяват онези, които постъпват честно и мъдро.

Да я посрещнем тихичко и с вкусна храна

Черната Водна Змия е символ на динамиката и внезапните обрати, подобно на спираловидния начин, по който се вие, когато плува в реките. По принцип според китайците тя е добра поличба за дома - змия в къщата означава, че семейството няма да търпи лишения и глад.

Годината на Змията трябва да посрещнете в чиста къща, в никакъв случай обаче не чистете в дните около самата Нова година, за да не изхвърлите с метлата и късмета на дома.

Поканете гости, като предварително украсите прозорците и стените в червено - цветът на щастието според китайците. Задължително сервирайте на масата китайски ястия, като между тях спокойно може да има и насекоми (ако ги обичате, разбира се). Препоръчват се също пилешко и заешко месо, цели риби, яйца и мляко - любимите храни на змията. Направете хляба и бисквитите във формата на змия или просто ги навийте като спирали.
Облечете се в черно - нейния цвят (може и в лъскав син или зелен сатен), сложете си сребърни или златни накити (като люспите й), може и рубини или гранати (като хипнотизиращите й очи). Ако имате накити във формата на змия, трябва да ги носите много пестеливо и внимателно само по наистина важни поводи (например на Нова година), защото нейната бляскава опашка може във всеки миг да се отплесне и да ви зашлеви с някоя неочаквана трудност.

Не палете огън - тя не го харесва (дори и свещите), приглушете светлината, слушайте приятна тиха музика, но в никакъв случай не се отдавайте на бурни танци, крясъци и викове, за да не изгоните донесеното от Змията щастие в дома си. В този ден не бива да повишавате тон на децата или да плачете - това ще ви донесе раздори през годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уанг Ху Ми

    0 0 Отговор
    Абе кви змии кви 5лв бе! Страшни тъпотии! Тва са някви китайски езически обичаи според мен!
  • 2 comment

    0 0 Отговор
    2013 - година на жената, пардон - на змията.