ФАКТИ.БГ

Как да избегнем грешки при покупката на бебешка количка

Изборът в голяма степен зависи от това какви са личните Ви изисквания към детското возило

Публикувана: 19 Март, 2021 09:16
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1162
Как да избегнем грешки при покупката на бебешка количка
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Бебешките колички едва ли са сред предметите, за които често мислите и планирате да притежавате. Това е артикул, който логично намира приложение в един точно определен момент от живота – появата на бебе в семейството. В случай че това тепърва Ви предстои, може би изпитвате леки притеснения и умувате към каква бебешка количка да се насочите. Изборът в голяма степен зависи от това какви са личните Ви изисквания към детското возило, но на първо място стоят нуждите на бебето и средата, в която ще използвате количката.

Митът, че идеалната бебешка количка не съществува

„Няма идеални неща“ е изразът, който често отеква в умовете ни, когато сме пред избор на важен артикул. А когато този артикул е бебешката количка, лесно можем да се подведем, в стремежа си да набавим най-доброто за своето дете. Да, идеални продукти едва ли съществуват. Във всички случаи обаче е добре да знаете какво искате от една бебешка количка. Направете кратък списък с основните параметри. Едва ли той ще включва всичко, което могат да предложат различните модели. Отбележете основните неща, които са важни за безопасността на детето, както и за удобното маневриране по време на разходки навън или при пътуване. Те успешно могат да бъдат покрити от повечето качествени марки бебешки колички. И ето че вече имате идеалната детска количка.

Удобство за Вас – удобство за бебето

Точно така! Макар и комфортът на малчугана да е на приоритетно място, добре е да се отбележи, че не той, а Вие ще управлявате количката. Ето защо, когато стоите пред предлаганите в търговската мрежа варианти, се насочете към онези модели, които са конструирани с мисъл и за Вашето удобство. От Вас и Вашето правилно управление на возилото зависят здравето и комфорта на детето. Обърнете внимание на материала, формата и конструкцията на дръжката. Тя трябва да бъде удобна, ергономична, изработена от качествени материали, които да не се влияят от претенциите на сезонните – влага, студ, лятна жега и прочие.

Пътуването не свършва до най-близкия парк

Когато сте на разходка, дори и да сте подбрали качествена и удобна за управление бебешка количка, да се чувствате прекрасно, и детето Ви също, все пак могат да се появят неудобства. Макар и не толкова лесно, все пак понякога забравяме, че пътешествията не се ограничават до близкия парк. Някой ден със сигурност ще се наложи да пътувате с бебето извън града с автомобил. Ето защо бебешката количка трябва да бъде не само удобна за разходки, но и да може да се побере в багажника на автомобила, без да създава проблеми. За целта можете да се насочите към модели, които могат да се разглобят и сглобят отново съвсем лесно, без да имате нужда от инженерно образование.

При избора мислете в перспектива

Бебето няма да остане дълго време в количката, но със сигурност ще расте, докато още има нужда от нея. Ето защо е добра идея да предвидите факта, че малчуганът ще увеличава своите размери и тегло. Това е достатъчна причина да се ориентирате към адекватен модел и размер бебешка количка. По този начин няма да се наложи покупката на съвсем нова количка само след година.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3 от 4 гласа.


Ловци на бисери
Лоран Тили
Треньорът на националния отбор на Франция Лоран Тили коментира качествата на българския волейболист Тодор Алексиев преди днешния решаващ мач между двата отбора:
За мен Тодор Алексиев е най-опасният играч в офанзивен план за българите. Той е като дънер – много мощен и плаши край мрежата. Атаките му са трудни за разчитане, защото умее да играе с китка край мрежата."

Още бисери
ТОП 5