Last news in Fakti

11 Януари, 2013 17:52 1 655 0

Трансплантираните в "Лозенец" контактни

  • трансплантации-
  • бъбреци-
  • черен дроб

Извършената ретрансплантация на черен дроб във ВМА също е успешна и пациентът се възстановява

В стабилно състояние са двамата пациенти, на които тази нощ бяха извършени бъбречни трансплантации в Университетска болница „Лозенец”.  Операциите приключиха рано тази сутрин.  Постъпилата досега информация показва, че в първите часове на следоперативния период не се наблюдават усложнения в състоянието на двамата трансплантирани пациенти. Те вече не са на апаратна вентилация и са контактни. Бъбреците им са започнали да отделят урина и да възстановяват нормалната си функция.

Двата органа бяха трансплантирани след възникнала донорска ситуация, при която 36-годишна жена от Пловдив изпадна в мозъчна смърт и нейните близки дадоха съгласието си органите й да бъдат трансплантирани.

Стабилно е състоянието и на 29-годишният пациент, на когото през нощта на 9-ти срещу 10-ти беше трансплантиран черния дроб на донора. Сложната ретрансплантация беше извършена във ВМА от екипа на проф. Никола Владов.    


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА