Last news in Fakti

25 Май, 2021 22:50 4 001 4

Как алкалната вода повишава имунитета ни?

  • алкална вода-
  • гергана генова

При редовен прием на алкална вода, можем да забавим и процесът на стареене

Как алкалната вода повишава имунитета ни? - 1
Снимка: ICreative

Помолихме един от българските специалисти, занимаващи се с „жива“ – алкална вода да ни разкаже малко повече за нейните полезни свойства. Гергана Генова е сред най-добрите български, а и чуждестранни специалисти по канген водата или по-позната за нас – алкална вода. Преведено от Японски, „Канген“ означава – „връщане към първоначалното“. Този вид вода наподобява на онази в най-лековитите извори на Франция и Германия, а освен всичко това се грижи за добрият и сияен външен вид и силен имунитет.

Алкалната вода водата съдържа антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали в телата ни. Важно е да знаем, че свободните радикали в тялото ни се образуват двойно по-бързо, когато сме стресирани или пък водим нездравословен начин на живот. Приемът на нездравословна храна повишава нивата на свободните радикали, а за да ги балансираме, специалистите ни препоръчват да
консумираме алкална, йонизирана вода.

Когато се неутрализира киселинността и се добавят антиоксиданти, се повишава имунитетът и 50% от баналните болести намаляват.

При редовен прием на алкална вода, можем да забавим и процесът на стареене. А при кожни проблеми като акне и екзема можем да използваме йонизираната вода за измиване, като можете да бъдете сигурни, че ще видите бърз ефект. Важно е да се консултирате със специалист преди да прибегнете към употребата на алкална вода върху кожата си.

Алкалната вода неутрализира киселинността в организма ни по най-лесния възможен начин – когато я пием. Важно е да знаем, че за да направи това, алкалната вода трябва да се консумира на гладно.

Вода с pH между 8,5 и 10,5, доказано ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната и обмяната на веществата. Тя е много близка до естествената среда в организма.

Когато pH-то е по-високо от 11, т.е. водата е силно алкална, то тя разтваря химикалите от храните, които купуваме от магазините (зеленчуци, плодове, та дори и месо).

Специалистите препоръчват да се пият 30мл. алкална вода на килограм телесно тегло.

При хората, претърпели операции или сериозни травми, алкалната вода може да има и силно оздравителен процес – тогава трябва да пием по 50мл. на килограм телесно тегло.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    8 2 Отговор
    Водка чедо, водка!
  • 2 Калчо

    5 0 Отговор
    Алкална вода, ама дъждът все киселинен.
  • 3 бушприт

    7 1 Отговор
    Хич да не ти пука как изглеждаш на плажа! Всички си гледат само в телефона.
  • 4 Алкалоид

    8 0 Отговор
    Да, ама ВиК предлага само хлорирана и кална вода, алкална няма.