24 Юни, 2021 17:35 7 444 7

Разберете дали сърцето ви е здраво само за 30 секунди

  • сърце-
  • здраво сърце-
  • тест-
  • проверка-
  • кръвообръщение

Човек може дори да не осъзнава, че има проблеми със сърцето

Разберете дали сърцето ви е здраво само за 30 секунди - 1
Снимка: shutterstock

Животът ни зависи от здравето на сърцето. Човек може дори да не осъзнава, че има проблеми с този орган. Как да проверите състоянието му, отделяйки само 30 секунди от времето си?

За да сте сигурни, че всичко е наред със сърцето ви, трябва да извършите няколко прости стъпки. Проверката отнема не повече от 30 секунди.

Първа стъпка

Налейте много студена вода в голям съд. Купата трябва да е голяма, така че двете ръце да се поберат.

За по-точен резултат сложете лед.

Втора стъпка

Поставете ръцете си във вода с кубчета лед за точно 30 секунди. Това ще ви помогне да научите как кръвта ви ще реагира при контакт със студа.

Можете да има два резултата:

Пръстите ви са станали червени. Ако е така, тогава можете да се радвате. Зачервяването на ръцете означава, че нямате проблеми с кръвообращението и със сърцето.

Пръстите стават бледи или синкави. В този случай имате проблеми с кръвоносната система и кръвообращението. Това се дължи на ниските нива на кислород в червените кръвни клетки или поради проблеми с притока на кислород в тялото. Сърцето също страда.

Ако пръстите ви станат сини, масажирайте ръцете си. Във всеки случай е по-добре да се консултирате с лекар, за да предотвратите развитието на сериозно сърдечно заболяване, пише сайтът zdrave.to


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мойто сърце е здраво

    6 2 Отговор
    Но само за 30 секунди, през останалото време не знам!
  • 2 д р Дяволов

    5 4 Отговор
    По добре си купете един пулсоксиметър.Не са много скъпи.
  • 3 Байпас

    0 6 Отговор
    Не бъркайте в летните напитки и коктейли с ръце, изтеглете си новото мобилно приложение, което за 30 секунди прави електрокардиограма, изследване на холестерола, пълна кръвна картина, PCR и антигенен тест и ДНК профил.

    Коментиран от #5

  • 4 Стар човек

    5 2 Отговор
    Почти няма такъв със здраво сърце.....!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Конник

    2 0 Отговор
    Миленче, тебе ли да съдят като се пишеш за знахар. Ами ако след седмица някой получи инфаркт защото ти повярвал че е добре и не се обадил на бърза помощ въпреки болките в гръдния кош. Постоянно преписваш глупости.
    Хора, направете си кардиограма при специалист.