Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 11:28 1 665 2

Принцеса Мако ще живее със съпруга си в Ню Йорк (СНИМКИ)

  • принцеса мако-
  • японска принцеса-
  • ню йорк-
  • съпруг-
  • мако комуро-
  • комуро-
  • император нарухито-
  • кей комуро

Двойката бе изпратена от почитатели и журналисти на летището

Принцеса Мако ще живее със съпруга си в Ню Йорк (СНИМКИ) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Японската принцеса Мако, племенница на японския император Нарухито, напусна родината си и отпътува заедно със съпруга си за Ню Йорк, съобщиха световните агенции.

Подобно на британския принц Хари и съпругата му Меган, които се преместиха в Северна Америка, след като се оттеглиха от кралския живот през януари 2020 г., Мако и Комуро ще започнат съвместния си живот в САЩ.

Мако Комуро, както е името ѝ, след като се отказа от титлата си, за да се омъжи за любимия си Кей Комуро миналия месец, отпътува заедно със съпруга си от международното летище Ханеда в Токио с полет на японските авиолинии АНА за Ню Йорк. Двойката бе изпратена от почитатели и журналисти на летището.

Сватбата на Мако с приятеля ѝ от колежа, който не е с аристократичен произход, предизвика обществен диалог за ролята на монархическата фамилия и за медийното отразяване. Изборът на японската принцеса да се омъжи за човек от народа, стана причина тя да загуби титлата си. Принцесата се отказа от традиционните бляскави ритуали и от полагащата ѝ се еднократно плащане в размер на над 1,3 милиона долара.

Мако бе диагностицирана с посттравматичен стрес тази година, след като годежът ѝ бе помрачен от финансов скандал, отразяван широко в медиите и принцесата бе принудена да е разделена от избраника си за три години.

След сватбата Мако, дъщеря на престолонаследника принц Акишино и принцеса Кико, получи паспорт, за да може да се присъедини към съпруга си в Ню Йорк, където той работи в адвокатска кантора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Patton

    3 1 Отговор
    Ех , да можеше и Бойко да вземе своята любима и да отиде да си я гледа някъде ! Я в Барселона , я в Банкя , я някъде .....Ех !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.