Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 20:15 3 361 6

Натуралният ябълков оцет ще ви помогне да отслабнете

  • ябълков оцет-
  • отслабване-
  • диета

Oцетът помага да се понижи теглото и да се подобрят кръвните показатели

Натуралният ябълков оцет ще ви помогне да отслабнете - 1
Снимка: Shutterstock

За ползата от оцета се заговори още през 1980 г., когато излезе книгата на американския натуропат Джарвис.

Той пише, че употребата на оцет позволява да се нормализира работата на храносмилателния тракт, пише zdrave.to.

Експериментите върху животни показали, че оцетната киселина действително пречи на натрупването на мазнини. След това бяха публикувани две изследвания върху хора в Япония и Иран.

Ето го извода на учените: на фона на диетата оцетът помага да се понижи теглото и да се подобрят кръвните показатели.

Но става дума единствено за натуралния ябълков оцет (1-2 чаени лъжички на чаша вода). Впрочем, не е задължително да се пие, просто го добавяйте в ястията си.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ddddd

    0 2 Отговор
    Да изпийте едно шиле яболков оцет тогава нсздраве
  • 2 Другарко Найденова

    4 4 Отговор
    Ти на, колко години си, знаеш ли, че дебели баби в климакс не могат да отслабнат, освен ако нямат някоя болест, не помага ни оцет, ни кекс, опазил ме бог...!
  • 3 Дедо Грую

    4 2 Отговор
    Правя си го от истински ябълки. Пръво сайдер и после оно си стаа оцет. Сутрин 20-30 мл на гладно и след час дзверски глад и после що докопам и съм си като дренова шибучица на 60 г. Манекен 176 см 72 кг. Па си плющим и свинско и винско.
  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 2 Отговор
    Нагъвай мазнотии и кексове и торти, пък чакай ябълковия оцет да ти сваля килцата! Мила ми Найденова, добре че поне не ни съветваш да пием оцета сутрин на гладно, както една твоя колежка скоро! Така може да се хване язва.
  • 5 Настопроценти

    0 2 Отговор
    Пийте белина вместо оцет,яжте асфалт и хартии,ще сте здрави като стомана!
  • 6 Didka

    0 0 Отговор
    Трябва много да се внимава с количеството от нефилтрирания и непастьоризиран оцет, защото аз едва не умрях от натравяне с такъв оцет. Пълен е със стрептококи и стафилококи, които при купешкия оцет се унищожават след пастьоризация. Консумирайте съвсем малки дози, за да не се озовете в болницата, както мен.