22 Април, 2013 15:57 1 210 0

Легендите Wu-Tang Clan на SPIRIT of Burgas 2013

  • spirit of burgas-
  • wu-tang clan

Кръстниците на хардкор хип хопа WU-TANG CLAN ще забият на Главната сцена на шестото издание на SPIRIT of Burgas.

Това ще е първото гостуване на звездната седмица – RZA, GZA, Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God и Masta Killa на българска сцена. Гигът им на SPIRIT of Burgas е част от световното турне на Клана по случай шестия Wu албум, с който крюто отбелязва 20 години от платинения дебют Enter The Wu-Tang (36 Chambers), съобщиха организаторите на фестивала.

Бургас ще е една от малкото европейски сцени, на които Кланът ще се вихри и ще представи горещи парчета от новия дългоочакван студиен албум A Better Tomorrow.

About.com определя WU-TANG CLAN за най-голямата хип-хоп група на всички времена, а списание Rolling Stone за една от най-влиятелните групи за последните двадесет години. WU-TANG CLAN е една от най-успешните и значими групи в световния хип-хоп. Тримата братовчеди, Genius (GZA), Prince Rakeem (RZA) и ODB, полагат основите на WU-TANG CLAN. Името взаимстват от филма Shaolin and Wu Tang и дори песните в първия им албум, Enter The Wu-Tang: 36 Chambers, от 1993, са разделени на Shaolin и Wu-Tang секции. Постепенно към Kлана се присъединяват и останалите членове, като голяма част от MC-тата са роднини и приятели от деца.

През годините стилът им се развива и всеки член на крюто издава солови проекти, които моментално оглавяват музикалните класации. Запазена марка на групата са здравите хардкор бийтове и агресивни текстове, пълни с метафори, с които представят живота си в Ню Йорк с елементи от китайската култура и филмите с бойни изкуства. RZA е лидерът и визионерът на Клана, продуцент на общите им албуми, както и на много от соловите.

През 1997 се появява вторият албум Wu-Tang Forever, продал половин милион копия още през първата седмица. Водещ сингъл от албума е Triumph, в който участват и деветте МС-та – RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa и Ol' Dirty Bastard. През 2000 излиза и третият албум The W с хита Gravel Pit, а през 2001 и четвъртият Iron Flag. Петият албум 8 Diagrams излиза през 2006, а тази година през юли, след шестгодишно мълчание, великаните от WU-TANG готвят шести – A Better Tomorrow, който да отбележи 20-годишнината им.

През годините WU-TANG CLAN се утвърждават като една от най-революционните хип хоп крюта, които изцяло преобръщат всички концепциии за музикална група. Кланът неведнъж изпреварва и прескача звукозаписната индустрия, като създава жива митология около себе си и подобна на религиозен култ любов у феновете.

Две години след първото си забиване на SPIRIT of Burgas 2010, ANDY C се завръща на Main Stage, за да се погрижи за забавлението в малките часове.

В света на електронната музика малко диджеи могат да се похвалят с толкова наградии и успешна кариера като Andy C. Считан за един от най-великите диджеи на всички времена,  основателят на Ram Records посвещава почти две десетилетия от живота си на музиката, която обича, което пък го превръща в една от най-емблематичните фигури в световната денс култура.

DJ Andy C е истински феномен в Jungle и drum & bass движението и основна фигура от самото им възникване. Отдадеността на Andy към денс музиката започва още на 13-годишна възраст, отвежда го към най-престижните денс клубове, а дори и до Oxford University, където е поканен за лектор.

Израснал в Есекс, младият Андрю Кларк развива вкус към рейв културата, която мете Великобритания в края на 80-те, под влиянието на по-голямата си сестра, Сара. Следват безсънни нощи в упражняване, докато Анди е поканен да пуска в Elevation на Шафтсбъри авеню в Лондон. Едва на 16 създава Ram Records – един от най-големите и влиятелни лейбъли в денс музиката, под който са излезли едни от най-големите имена в електронната музика. Вече 20 години DJ Andy C не спира да работи върху почти свръхчовешките си умения зад грамофоните, докато демонстрира техническа и музикална ерудиция във всяко кътче на планетата и печели отличия на всяка drum & bass церемония.

Лимитиран брой промоционални билети за SPIRIT of Burgas 2013 са вече в продажба в мрежата на Евентим на цена от 99 лв.

SPIRIT of Burgas 2013 e събитие в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа 2019.

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета господин Димитър Николов.

SPIRIT of Burgas 2013 отново се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място Solar.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА