Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 15:53 3 023 3

Напитки, които провокират появата на целулит

  • целулит-
  • мазнини-
  • напитки-
  • храни-
  • захар-
  • вредна храна

Не само храните, но и това, което пием, може да "помогне" на целулита да се образува под кожата. Ето кои са опасните напитки:

Напитки, които провокират появата на целулит - 1
Снимка: Shutterstock

Появата на целулита плаши всяка дама. Безброй жени държат сериозно на безупречен външен вид и изпадат в паника, когато видят, че целулит се е формирал по тялото им. Ето кои са напитките, които го предизвикват.

Бира

Бирата съдържа женския хормон естроген, който транспортира шлаката от жизненоважните органи до онези места, където продуктите на разпада са по-малко опасни. Именно и там се образува целулита, посочва trafficnews.bg.

Освен това,когато пиете алкохол се изостря апетита и това ви кара да хапвате вредни храни. Резултатът от това обаче си проличава върху кожата си.

Шампанско

Това е калорична напитка, колкото и да не ви се иска да е така. От него два сорта са за изключване – сладкото и шардоне. В тях се съдържат по 90 калории на 100 грама, така че следващият път помислете добре, преди да си вдигнете чашата.

Алкохолни коктейли

Алкохолните коктейли са доста калорични напитки. В тях има много захар и твърд алкохол. Към него прибавете и вредата от газираните напитки. Разбира се, зависи как е приготвен самият коктейл. Средната стойност на 100 грама алкохол е 200-250 калории. Ако искате все пак да съгрешите, то използвайте напитки с минимално количество съставки.

Кафе

Кофеинът предизвика силно производство на хормона на стреса, оттам и отлагания на нежелани места по тялото. Заменете кафето със зелен чай, който ще стимулира метаболизма и също има кофеин.

Разтворимото кафе може да изчезне също от менюто ви, тъй като е повече калорично, отколкото полезно.

Хомогенизирано мляко

Млеката, които се обработват химично, вредят на фигурата ни.

Истинските млечни продукти са полезни за тялото и не са вредни за организма. В кефира и киселото мляко например се съдържат бифидобактерии, които помагат за отвеждане на токсините от организма и повишават самочувствието ви.

Енергийни напитки

В тях има захар, химически елементи и оцветители. Всичко това влияе за забавянето на метаболизма ни и така се натрупва в определени зони на тялото. Заменете енергийните напитки със свежи сокове и ще видите колко много енергия ще имате.

Черен чай

Причината за целулит от приема на черен чай е задържаните течности в различни зони, което непременно води и до натрупването им.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СЛЪНЦЕЯДА

    3 0 Отговор
    ЗАВИСИМОСТТА ОТ ОТРОВИТЕ НАРЕЧЕНИ ОТ ХОРАТА "ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ" Е ТОЛКО ГОЛЯМА ЧЕ НАРКОТИЦИТЕ СА СЛАБА РАКИЯ.ИМФРА ЧЕРВЕНИТИ СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ СУТРИН И ВЕЧЕР ПРЕДИ ЗАЛЕЗА СА ГАРАНТИ ЗА ДЪЛАГ ЖИВОТ!!!
  • 3 Пия

    1 0 Отговор
    само червено вино и нямам целулит.