Обожавате свинско? Ако искате да си приготвяте сочно и идеално месо не допускайте тези грешки:
Бързате прекалено много
Когато започнем да готвим месо, от изключително значение е то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура.
Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап,за да се овкуси добре от марината.
Начукване
Техниката на начукване на месо и най-вече пържоли е доста разпространена. Има, разбира се, случаи в кулинарията, когато е желателно месото да се начука – най-вече при приготвяне на ролета. Повечето меса, особено пържолите, обаче, не се нуждаят от начукване. Най-лесният начин да съсипем парче хубаво месо е когато го начукаме, така то става много тънко и вероятността да ядем месо с текстура на джапанка е много голяма.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Последния Софиянец
Коментиран от #2, #3, #4
18:40 09.02.2022
2 селски тарикате
До коментар #1 от "Последния Софиянец":
Значи дадохте им половин прасенце, другата половина умаахте вие, но не забравихте да им вземете пари за цяло прасе за тяхно "здраве".18:47 09.02.2022
3 Абв
До коментар #1 от "Последния Софиянец":
Т.е.хората си плащат 7 кг месо ,а ти му сервираш 3,5 ,а другите 3,5 си ги хапвате . Е ,вярвай че по голяма анти реклама не можа да си направиш.18:50 09.02.2022
4 Любопитно ми е
До коментар #1 от "Последния Софиянец":
Къде ти е кафето да знам къде да не ходя?18:58 09.02.2022
5 Емил
Коментиран от #7
19:14 09.02.2022
6 Гастру
Коментиран от #8
19:19 09.02.2022
7 333
До коментар #5 от "Емил":
Прясно го ядем. От кочината до чинията има-няма 1 час.20:21 09.02.2022
8 333
До коментар #6 от "Гастру":
Като спрете да го горите ще разберете колко е хубаво. Прясно свинско даже сол не му трябва, и е крехко. Телешкото само се запечатва, иначе и то става на подметка.20:24 09.02.2022
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Аз, врачанката
Пържолите не ги начуквам,защото действително стават с текстура на джапанка,а ако на следващият ден,ще пека пържоли,то от вечерта ги овкусяваме със сол,риган(като стигна гледам да не прекалявам),черен пипер,малко червен пипер за цвят и оллио. С тази,ако мога да я нарека марината овалвам хубаво пържолите и така престояват вхладилника за дена нощ,или докато стане време на следващият ден за печене. Пека ги на слаба фурна загрята на 140грсдуса за по-дълго време,защото по този начин неизсъхват.
Купувам пържоли само без кост.
А в този ред на мисли,някой може ли да ми напише,как да сготвя месо от свински бут,така че да не остава сух?
Коментиран от #11
08:50 10.02.2022
11 Не става
До коментар #10 от "Аз, врачанката":
Не го готви, направи си старец16:22 11.02.2022
12 ганю
и двете като ги начукаш омекват
най накрая да разберете и вие
а пилето по гръцки е цицка
20:06 13.02.2022