Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 18:36 8 801 12

Грубите грешки, които допускаме при приготвяне на свинско месо

  • грешки-
  • свинско месо-
  • приготвяне-
  • съвети

Имайте търпение при приготвянето му

Грубите грешки, които допускаме при приготвяне на свинско месо - 1
Снимка: shutterstock

Обожавате свинско? Ако искате да си приготвяте сочно и идеално месо не допускайте тези грешки:

Бързате прекалено много

Когато започнем да готвим месо, от изключително значение е то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура.

Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап,за да се овкуси добре от марината.

Начукване

Техниката на начукване на месо и най-вече пържоли е доста разпространена. Има, разбира се, случаи в кулинарията, когато е желателно месото да се начука – най-вече при приготвяне на ролета. Повечето меса, особено пържолите, обаче, не се нуждаят от начукване. Най-лесният начин да съсипем парче хубаво месо е когато го начукаме, така то става много тънко и вероятността да ядем месо с текстура на джапанка е много голяма.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 18 Отговор
    Вчера бяха поръчали в заведението ми 7 кила прасенце пълнено с ориз и гъби и гарнитура картофи.Половината им раздаде готвача,а другата половина го хапнахме за тяхно здраве.Месото направо падаше от костите само.Много крехко

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 селски тарикате

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Значи дадохте им половин прасенце, другата половина умаахте вие, но не забравихте да им вземете пари за цяло прасе за тяхно "здраве".
  • 3 Абв

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Т.е.хората си плащат 7 кг месо ,а ти му сервираш 3,5 ,а другите 3,5 си ги хапвате . Е ,вярвай че по голяма анти реклама не можа да си направиш.
  • 4 Любопитно ми е

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Къде ти е кафето да знам къде да не ходя?
  • 5 Емил

    8 10 Отговор
    Най-голямата грешка - ядете мършата на умрели животни!

    Коментиран от #7

  • 6 Гастру

    7 17 Отговор
    Свинското никога не е парче хубаво месо , то е просто месо ,което е по добре д се сготви на манджа или начка (за скара)за да може да се дъвче ...... Хубаво парче месо са говежди стек , агнешко от месодайна порода , котлет/филе сьомга...и е грехота да се бутат,ръчкат,начкват ...само сол и на скарата ,фурната или варени

    Коментиран от #8

  • 7 333

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Прясно го ядем. От кочината до чинията има-няма 1 час.
  • 8 333

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гастру":

    Като спрете да го горите ще разберете колко е хубаво. Прясно свинско даже сол не му трябва, и е крехко. Телешкото само се запечатва, иначе и то става на подметка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Аз, врачанката

    1 1 Отговор
    За готвене купувам свински гърди. Наистина са по-мазни,но пък другото месо ми е сухо.
    Пържолите не ги начуквам,защото действително стават с текстура на джапанка,а ако на следващият ден,ще пека пържоли,то от вечерта ги овкусяваме със сол,риган(като стигна гледам да не прекалявам),черен пипер,малко червен пипер за цвят и оллио. С тази,ако мога да я нарека марината овалвам хубаво пържолите и така престояват вхладилника за дена нощ,или докато стане време на следващият ден за печене. Пека ги на слаба фурна загрята на 140грсдуса за по-дълго време,защото по този начин неизсъхват.
    Купувам пържоли само без кост.
    А в този ред на мисли,някой може ли да ми напише,как да сготвя месо от свински бут,така че да не остава сух?

    Коментиран от #11

  • 11 Не става

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аз, врачанката":

    Не го готви, направи си старец
  • 12 ганю

    0 0 Отговор
    е това е приликата между жената и пържолата
    и двете като ги начукаш омекват
    най накрая да разберете и вие
    а пилето по гръцки е цицка