Last news in Fakti

30 Април, 2013 16:02 1 156 0

Мобилна болница ще се грижи за болните в Девин след празниците

  • девин-
  • болница-
  • здравно министерство
Мобилна болница ще се грижи за болните в Девин след празниците - 1
Снимка Архив БГНЕС

Мобилна болница ще бъде открита в Девин след празниците, заяви  министър-председателят Марин Райков след поредното заседание на Министерски съвет.

Тя ще поеме нуждата на хората от медицински грижи и услуги, след като повече от година в региона няма работеща болница. Местното здравно заведение бе закрито в средата на 2011 година.

Центърът за бърза помощ ще бъде с изцяло оборудвани болнични стаи и мобилни лаборатории.

"Това е първият етап, следващият е създаването на филиал на Смолянската болница", каза Райков и допълни, че мобилната болница ще работи до отварянето на филиала.

На 10 април МС взе решението  в Девин да отвори врати филиал на смолянската болница, който ще бъде стопанисван от Министерството на здравеопазването.

Девинската болница беше затворена от правителството на ГЕРБ заради натрупани в продължение на години задължения от 2 млн. лева и фиксираните бюджети на болниците.

Това породи огромно напрежение сред жителите на града, които искат лечебното заведение да бъде отворено отново.

След многобройни протести от страна на жителите на Девин, Борино и Доспат беше взето решение да се разкрие филиал на смолянската болница в Девин. Изпълнението на това решение обаче се проточи във времето заради липсата на диалог между местната власт и държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА