Last news in Fakti

8 Май, 2022 08:16 16 815 19

Биляна Гавазова намери ново поприще след напускането на телевизията

  • биляна гавазова-
  • учителка

Журналистката се е превъплътила в ролята на учителка

Месец след като изненадващо напусна bTV след 11 години стаж в медията, Биляна Гавазова е поела в нова професионална посока. Журналистката сподели, че се е превъплътила в ролята на учителка в столичното 111 СУ „Михаил Арнаудов“.

Бившата тв водеща преподавала на седмокласниците там по покана на ръководството на школото. Целта ѝ била да им предаде своя житейски опит, да им помогне да се ориентират в избора на професия и да сподели тайните на журналистиката и телевизията пред гимназистите. Учениците останали впечатлени от нейната харизма и си пожелали пред директора на училището Биляна да остане за постоянно техен учител, пише вестник "Ретро".

Не е изключено Гавазова да смени тотално амплоато и от журналист да се преквалифицира в преподавател. Двама нейни близки колеги, които напуснаха bTV малко преди нея, вече се ориентираха в същата посока. От година бившият шеф на новините в телевизията – Венелин Петков, е учител в едно от най-скъпите и елитни частни училища в София. Там той преподава на деца между I и V клас, като уроците изнася единствено и само на английски език, а предметът, за който отговоря, е „Глобални перспективи“ и не присъства в стандартните учебни програми на държавните училища. Справка с обявите за работа в частното училище показва, че преподавателите там вземат солидни заплати, които започват от 3 хиляди лева нагоре, като зависи какви допълнителни квалификации и опит имат. Така Петков бил сред най-добре платените в колектива, макар в Би Ти Ви възнаграждението му да бе в пъти по-високо, но и отговорностите и напрежението – много повече.

Неговата бивша изгора и колежка – Гена Трайкова, също намери реализация след мистериозното си уволнение от телевизията в сходна посока. Бившата главна редакторка на новините в Би Ти Ви от месеци чете лекции пред хора с различни сексуални ориентации от всякакви възрасти към столична фондация. Всъщност тя е част и от консултативния съвет на сдружението. Макар да се очакваше журналистката да получи предложения за работа от конкурентни медии или пък от някои от големите университети в София, където се изучават журналистически дисциплини, такива не били отправяни към нея, затова приела по-нестандартната оферта.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    23 5 Отговор
    ДУНАВ МОСТ 1,2....ХЪХЪХЪ
  • 2 цербер

    14 2 Отговор
    Биляна да остане за постоянно тяхна учителка.
  • 3 Цепкало

    16 2 Отговор
    Нека повече учителки да има на децата. Те се нуждаят от тях.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    БИЛЯНА ГАВАЗОВА беше и водеща в ДАРИК РАДИО
  • 5 въпросче

    29 2 Отговор
    .... хора с различни сексуални ориентации от всякакви възрасти .....За 32-та пола ли става въпрос? И колко ли са тия възрасти? Възрастта е една. Върви напред във времето.
  • 6 ИВАН

    33 5 Отговор
    Хубаво, че учат децата на английски език, ама да бяха научили и малко руски, а и български, че те и българския не знаят ... но нали директивите са за горди и либерални джендъри, които да забравят род и Отечество

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Малко е

    14 3 Отговор
    Некрасива, но става да му чете новините.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "ИВАН":

    ИВАНЕ от32 ГОДИНИ нямаме ДЪРЖАВА ОБРАЗОВАНИЕ КУЛТУРЕ ЦЕНОСТИ

    Коментиран от #18

  • 9 Тома

    24 1 Отговор
    И от време на време преподава в зайчарника в Банкя
  • 10 Перо

    33 2 Отговор
    Венелин Петков “преподава” глобален джендаризъм! Тези джендъри, винаги биват насочвани от НПО-та на чичко Шорош към обществени места за промиване на мозъците на подрастващото поколение!
  • 11 Сър Пичук

    18 23 Отговор

    До коментар #6 от "ИВАН":

    Че като учихме 45 години руски и дори имахме в Петък руска телевизия, да не би да прокопсахме?!?!?!

    Коментиран от #12

  • 12 мишо

    14 4 Отговор

    До коментар #11 от "Сър Пичук":

    СЕГА ТОВА ЩЕ НИ ПОМОГНЕ УЧЕТИ И КИТАЙСКИ НЕ САМО РУСКИ
  • 13 Митраджия

    8 13 Отговор
    Ами да благодарят децата ,на оня Кекемян . Един по един ги маха кадърните от бТВ .
  • 14 geco

    14 1 Отговор
    Трябва да се изучава автомат ,,Калашников,,.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Видяно по БНТ

    3 0 Отговор
    Професията на учителя, оказва се, избират и не малко колеги журналисти. Таня Величкова от БНР и Леда Аврамова от БТА вече са убедени, че за тях учителската професия е призвание.
  • 17 Омбре

    3 1 Отговор
    Все пак, носи фамилията Мадански- нещо като Дайнерс клуб, но по криминално.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 тоя бок л ук муслимански безроден

    5 1 Отговор
    мисия за опростачаване на деца и размътване на мозъците в угодна за американското посолство посока.. Поредната гну сна грантаджийка и цру изтривалка. Родители! изгонете това нещо от училището на децата си докато не е станало късно.