Last news in Fakti

29 Май, 2022 14:47 11 808 15

50 000 лв. трябва да плати участник във "Фермата"

  • фермата-
  • осъдиха-
  • виктор каров-
  • 50 000 лв.

Виктор Каров бе осъден да възстанови средствата, които държавата е платила за обучението му във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна

Участникът в последното издание на риалити шоуто „Фермата“ – чепеларецът Виктор Каров, ще трябва да връща близо 50 000 лв. на Министерството на отбраната, пише show.blitz.bg.

Любимецът на телевизионната публика бе осъден от Окръжния съд да възстанови средствата, които държавата в лицето на военното ведомство, е платила за обучението му във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна.

Виктор бил приет във военноморското училище през лятото на 2013 г. Тогава подписал договор със 15-годишен срок, от които 5 години обучение и 10 години за изпълнение на военна служба като професия след завършване на обучението.

Завършил обучението си през 2018 г. „Випуск Ботевски“ и е придобил звание лейтенант. Започнал работа във военно формирование 38920 във Варна като командир на газотурбинна и моторна група в електромеханична бойна част на фрегата. През февруари 2019 г. обаче подал предизвестие за напускане.

От Министерството на отбраната е бил поканен доброволно да плати в едномесечен срок неустойката за неизпълнената част от договора – 41 740 лв, за 9 години 3 месеца и 12 дни, през които той няма да служи.

27-годишният чепеларец поискал да сключи споразумение, но след като било изготвено от служителите в министерството, той не го подписал.

Така се стига до завеждане на дело в Смолянския окръжен съд от служебния министър на отбраната Георги Панайотов. В писмения си отговор до съда Виктор Каров не оспорва предявения иск, който счита за основателен, но оспорва размера на сумата. По време на делото назначена експертиза, която излиза със становище, че дългът на Виктор към министерството е 41 741,21 лв., както и лихва за забава 8 558,14 и 4 841,11 съдебни разноски, пише смолянския сайт "Отзвук".

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Виктор Каров бе един от фаворитите във „Фермата“. Представен бе като строителен предприемач, уравновесен, анализиращ, трезво мислещ млад мъж. Служил е на легендарната фрегата „Смели“, плавал е като механик за голяма танкерна компания. Като моряк, далеч от дома осъзнал, че неговият пристан е Чепеларе и се върнал в родния град. Работи като строителен техник и ръководи малката фирма на баща си за сглобяеми дървени къщи. Притежава солидни технически и строителни умения, физическа издръжливост, лидерски качества и фермерски познания. Свири на гайда, акордеон и пиано.

Чепеларецът напусна риалити формата месец преди финала, след като падна на Арената от най-добрия си приятел в стопанството Пламен Пеев. „Тръгвам си като победител. Късметът винаги е бил на моя страна и съм бил част от организации, изпълнени със съдържание, смисъл, традиция и послание. „Фермата“ е една от тях. Благодаря от сърце на всички. Няма да взема стоте хиляди лева, но вярвам, че парите не са причина за това, което сме, а следствие от това, което сме. Играйте, без да мислите за наградата!“, призова останалите участници Виктор.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    11 14 Отговор
    Цънцари. 50 000 лева кво са за тях родопчаните. Лично мнение. Защо е подписал. Следва да бъде осъден и не да иска да му се намали глобата. Днес 50 000 се равняват с пъти нагоре, но ако мине номера. Иначе не може да се отрече, че за всичко им иде от ръце. Заедно си помагат. А българина от завист, днес е вече малцинство.

    Коментиран от #12

  • 2 111

    4 2 Отговор
    Да слижи картони и да иска помощ от магазините. За нула време ще му съберат дължимите пари в Чепеларе, Смилян, Пловдив, а ии Дикме може да му възстанови цялата сума заедно с разноските по делото. Бъдете здрави.
  • 3 111

    4 3 Отговор
    Да сложи картон касичка в магазините и да поиска помощ. За нула време ще му съберат дължимите пари в Чепеларе, Смолян, Пловдив, а и Дикме може да му възстанови цялата сума, заедно с разноските по делото. Бъдете здрави.
  • 4 Хи Хи

    3 3 Отговор
    Миже и бойкодоган да му помогнат
  • 5 Хи Хи

    2 4 Отговор
    Може и бойкодоган да му помогнат
  • 6 човек от народа

    31 1 Отговор
    учили го, хранили го , обличали го за моя сметка ! сега да плаща !!!
  • 7 РИТОРИЧНО☝

    31 3 Отговор
    ЗАЩО ВСИЧКИ ВУЗ НЕ ВЪВЕДАТ ТАКИВА РЕСТРИКЦИИ КЪМ ВСИКИ ЗАВЪРШИЛИ ВИСШЕ КОИТО ВЕДНАГА ЗАМИНАВАТ ЗА ЧУЖБИНА🤔ПО СПЕЦИАЛНО ЗА ЛЕКАРИ И УЧИТЕЛИ „ДЕФИЦИТ” В ПРОВИНЦИЯТА☝

    Коментиран от #8

  • 8 Адибас

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "РИТОРИЧНО☝":

    Защото този е учил безплатно! Не е платил и 1 стотинка за обучението си, за 5 години живот, храна, облекла и т.н. Другите във Вузовете си плащат обучението и т.н. А този човек е сключил договор, че ще служи 10 години на държавата и затова сме му покрили всичките разходи.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    4 0 Отговор
    .....легендарната фрегата ,,Смели, ....автора на статията явно си пада по легендите, само че от истинския,, Смелии" отдавна няма останал и един болт. Тоя в момента е ента употреба ,трети или четвърти със същото име след ,,легендата" .....
  • 12 Олеандер

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Родопчаните не са ли българи?

    Коментиран от #14

  • 13 ......па

    1 0 Отговор
    Рано или късно всеки си плаща дяволиите.И във Фермата само го представиха като уравновесен, анализиращ, трезво мислещ млад мъж.Но нито едно от тези качества не показа.Разочерование беше,явно и в живота е мишкар щом не си плаща дълговете.
  • 14 Япа Я

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Олеандер":

    ТОГАВА ЗАЩО ПРАВЯТ АЙГУПСКИ НОМЕРА?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.