Last news in Fakti

15 Юни, 2022 14:45 1 269 0

Съвети за сияйна и здрава кожа

  • съвети-
  • сияйна кожа-
  • без бръчки-
  • хидратация

Ако искате да се радвате на красива кожа, следвайте тези 3 полезни съвета

Съвети за сияйна и здрава кожа - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка жена мечтае за красива кожа, която да сияе и да остане млада задълго. Сияйната кожа не се дължи само на добрите гени. За нея трябва да се потрудим малко повече. Тя ще ни се отплати подобаващо.

Ако искате да се радвате на красива, здрава, сияеща кожа без бръчки, следвайте неизменно тези 3 полезни съвета.

1. Грижете се за кожата отвътре навън

Вгледайте се в тялото си. Разберете дали го хидратирате достатъчно добре. За да е опъната и млада кожата, тя се нуждае от много течности.

Важно е в менюто си да включвате мастни киселини. Полезните мазнини са основният компонент, изграждат дерма клетките. Мазнините контролират деленето и регенерацията на кожните клетки.

Включете авокадо, зехтин, маслини в диетата си. Техните полезни хранителни вещества са от огромно значение за кожата ви.

2. Взимайте минерални бани с английска сол

Английската сол е съставена от минерала магнезий. Преди лягане вземете вана с английска сол без да се изплаквате след това. Нека солите изсъхнат върху кожата. Дайте им възможност да проникнат добре през нощта.

Магнезият има силата да се бори с акнето и да намалява червенината по кожата. Той успокоява възпалението в нея и провокира деленето на клетките.

3. Направете си домашен овлажнител

Най-доброто, което можете да направите за кожата си е да я подхраните с натурални продукти. Избягвайте готовите хидратанти, защото в тях има вредни вещества, консерванти, подобрители, SLS, парабени.

Вместо тях третирайте кожата ежедневно с кокосово масло, зехтин, масло от авокадо, макадамия.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА