Last news in Fakti

15 Август, 2022 16:28 4 208 10

4 сигурни убийци на връзката

  • раздяла-
  • развод-
  • връзки-
  • любов

Тези проблеми не са непреодолими, но определено са едни от най-честите причини връзките да приключат

4 сигурни убийци на връзката - 1
Снимка: Shutterstock

Поддържането на щастливи отношения във връзката не е лесна работа. Дори между партньорите да цари щастие, любов и разбирателство, винаги се появяват различия, които се превръщат в повод за конфликт. Въпросът е дали ще подходим като зрели хора и ще решим проблема цивилизовано.

Ако провалите във връзките ви се случват винаги по сходен начин, има вероятност да допускате някои пагубни грешки, които убиват отношенията всеки път без изключение, пише Флагман.

Кои са факторите, които могат да съсипят всяка връзка отново и отново?

1. Проблеми с доверието

Лошият опит в предишните връзки или събития от детството и миналото ви могат да ви накарат да имате проблеми с доверието. Това е нормално, но когато се проявяват без причина в настоящата ви връзка, те отблъскват партньора ви и го карат да се чувства сякаш постоянно трябва да доказва, че не ви мами. Това е емоционално изтощително и може да съсипе дори най-здравите отношения.

2. Изневери и ревност

Изневярата е една от най-честите причини за раздяла и развод, дори и при дългогодишните бракове. Тя е непреодолима спънка, личностна и емоционална обида, която не всеки човек успява да преглътне и прости.

Ревността е другият препъни камък във връзките, който може да унищожи и най-щастливите отношения. Ревността е вид проява на опит за притежание, за контрол, тя може да разяде връзката отвътре. Още по-пагубна е, когато се появява без причина. Ако ревнувате партньора си от всичко и всички, това ще го отблъсне и в крайна сметка ще се превърне в една от причините за разпад на връзката.

3. Трудности в комуникацията

Проблемите в общуването са друг основен фактор, който засяга много двойки и който се явява причина за разпадане на връзките. Когато не комуникирате качествено, това ви отдалечава емоционално. Общуването трябва да е ясно, чисто, откровено и същевременно премерено и деликатно. Общуването не е просто да си говорите. То е нещо много повече. Важно е как говорите и какво казвате. Без добра комуникация всяка от връзките ви ще се разпада с времето.

4. Липса на баланс

Небалансираните връзки са най-често срещани сред младите и неопитни партньори. Но могат да се наблюдават и при по-зрели хора, които не умеят да извеждат поуките от грешките си. За да имате успешни връзки е важно да анализирате поведението си, не само това на партньорите ви. Самокритичността и трезвата обективна преценка са от голямо значение за бъдещите ви подходи във връзките.

Баланс във връзката може да липсва и по други причини, свързани с желание на единия партньор да доминира, например. Това създава усещане за потиснатост, за невъзможност да бъдете себе си, да бъдете приети и обичани каквито сте. Какъвто и дисбаланс да се появи в една връзка, ако не бъде коригиран, той я убива.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Венета Новакова

    15 1 Отговор
    И липса на секс!
  • 2 Не е първа причина това

    4 2 Отговор
    Липсата на,, секс,, защото не можеш да гледаш партньора си, противен ти е, ами първо погледни себе си... ненаситността, какво ще кажете за нея, ами като,, преяде,, някой, какво става, или едното, или другото..!
  • 3 Минко

    7 2 Отговор
    Тези са забравили най-важните два проблем: фейсбук и инстаграм :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 3 Отговор
    Дефинирайте Щастливи отношения?????За да проверя каква е връзката ни със съпругата ми в 45г от нашия брак........

    Коментиран от #7

  • 7 2222

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Щом сам не можеш да дефинираш и имаш нужда от проверка - не са били!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    4 1 Отговор
    И най-голямата - тъщата.
  • 10 И свекървата.

    2 0 Отговор
    Нека сме честни.