Last news in Fakti

18 Август, 2022 18:28 1 830 5

Лесни начини да изчистим петната и остатъците от восък

  • свещ-
  • свещи-
  • восък-
  • петна-
  • остатъци

Три трика, чрез които лесно можем да се отървем от упоритите остатъци от свещи

Лесни начини да изчистим петната и остатъците от восък - 1
Снимка: Shutterstock

Свещите носят превъзходен уют в дома, особено през есента и зимата, когато внасят допълнителна топлина в студеното време. Остатъците от восък обаче могат да са истинско предизвикателство за почистване. Много свещи се продават в стъклени буркани. Можете да ги използвате многократно, но за целта трябва да можете да премахнете остатъците от восъка на предишната свещ, така че цветовете и ароматите им да не се смесват, пише az-jenata.bg.

С тези три лесни трика за премахване на остатъци от восък можете да почистите стъклените бурканчета и да ги използвате отново и отново. Така ще спестите пари и ще се погрижите за околната среда.

Разтопете остатъците от восък с помощта на вряща вода

Поставете тенджера с вода на котлона. В нея поставете бурканите, които ще почиствате от восъка. Оставете водата да заври. Намалете котлона и оставете бурканите да се варят още няколко минути. Извадете бурканите от врящата вода с помощта на дебела кърпа или ръкавица. Оберете вътрешността им с кухненска хартия. Така ще изгребете остатъците от разтопен восък. След това измийте с вода и сапун.

Чрез замразяване

Поставете буркана във фризера за една нощ. Важно е бурканът да е бил на стайна температура преди да го поставите във фризера. Избягвайте поставяне на горещи буркани и съдове във фризера, защото ще се напукат. Използвайте нож за масло, за да изстържете бързо и лесно остатъците от восък. След това измийте.

Гореща вода вътре в буркана

Можете да опитате и по-лесния и бърз начин за втечняване на восъка в буркана за свещи, като налеете вряща вода в него и изчакате тя да си свърши работата. След това измийте буркана с вода и сапун.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 л?яна

    6 0 Отговор
    Нерде свещи нерде буркани. Потрес.
  • 2 Бай Ламби

    4 0 Отговор
    От байо си да знайти,най-добре восък се чисти с вестник и ютия.Слагаш вестника връз петното восък и с горещата ютия от горе.Търкаш докът восъка се попие от вестника.Само да унимавате дан запалите нящо!

    Коментиран от #3

  • 3 л?яна

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ламби":

    Много сте особени байчовците. Изкъм да та вида как вкатваш горещата ютия в буркан.
  • 4 л?яна

    1 0 Отговор
    Потрес (((
    За кого ще гласуваш байо?
  • 5 Питащия

    4 0 Отговор
    А как се чисти восък от цървули?