Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 13:15 2 459 28

Участник с български произход за пръв път в "Гласът на Америка"

  • гласът на америка-
  • български произход-
  • дестини паркър

В настоящия двайсет и втори сезон на предаването се появи Дестини Паркър, която въпреки чуждестранното си име е от български произход

През единайсетгодишната история на "Гласът на Америка" множество представители на различни националности са стъпвали на сцената му, впускайки се смело в преследването на мечтата си за музикална кариера, но сред тях никога не е имало българин. Или поне до съвсем скоро бе така, тъй като в настоящия двайсет и втори сезон на предаването, излъчващ се по телевизия NBC, се появи Дестини Паркър, която въпреки чуждестранното си име е от български произход, пише dir.bg.

Заставайки под светлините на прожекторите, момичето, което е родено в София, но живее в Сан Диего, реши да изпее вечният хит на Дони Хатауей "A song for you", надявайки се, че той ще ѝ помогне да продължи напред в надпреварата. Както всъщност стана. Въпреки че трима от общо четиримата звездни треньори се въздържаха да натиснат бутона пред себе си, един от тях все пак го стори, осигурявайки ѝ заслужено място в своя отбор.

Доловила потенциала на участничката, Гуен Стефани без колебание се обърна, като секунда преди това дори призова съпруга си Блейк Шелтън да я последва, само че той не го направи. Джон Леджънд и Камила Кабело също не оцениха по достойнство представянето на Дестини, която е приета с пълна стипендия в най-престижния музикален колеж в света, а именно Бъркли. Това обаче не е от значение, защото тя вече е част от шоуто, а следващата ѝ изява ще бъде на Нокаутите, където ще трябва да се представи блестящо, ако иска да надвие безпощадната конкуренция.

"Гласът ѝ може да не е напълно шлифован, тя е много силна певица, която има накъде да се развива. В работата си с нея наблегна на динамиката в изпълненията ѝ. Определено ще бъде забавно", каза бившата вокалистка на група "No doubt", чиито песни са сред любимите на майката на Дестини - Миряна, която е щастлива, че именно тя ще бъде ментор на дъщеря ѝ.

Младата дама, предприела най-вълнуващото приключение в живота си досега, при това пред очите на милиони, проплаква за първи път в болница "Шейново". Родителите ѝ се запознават в интернет - майка ѝ е българка, а баща ѝ, който е военен, е американец. Година по-късно, семейството прелита океана, установявайки се за постоянно в САЩ. Въпреки че там им се ражда още едно дете, този път момче, двойката се разделя.

В свое скорошно интервю Паркър споделя, че от малка обича да пее. По думите ѝ като дете често е изнасяла концерти в стаята си, представяйки си, че е Уитни Хюстън или Бионсе, на които искрено се възхищава.

"Постоянно карах нашите да ме слушат, молейки ги да им изпълня още една песен, а после още една...", разказва тя.

Дестини признава, че музикалният театър е нейната първа любов. Убедена, че това е нейното призвание, тя се е явява на прослушвания за всеки спектакъл в училище. В гимназията е единствената от випуска си, която сериозно е обмисля да обвърже бъдещето си с музиката, като за целта прави свои кавър версии на популярни парчета, които споделя в социалните мрежи.

"Нямах ясен план накъде да поема, но знаех, че не трябва да се отказвам от пеенето", категорична е Паркър.

Въпреки че се притеснява да пробва късмета си в Бъркли, защото никога не е вземала уроци по пеене, тя се изправя пред страховете си и кандидатства в колежа. Няколко седмици по-късно разбира, че е приета с пълна стипендия.

"Израснах в домакинство с един родител и брат ми, без други членове на семейството. Това, че майка ми е имигрант в чужда страна, където не може да разчита на ничия подкрепа, беше голямо предизвикателство. Не можехме да си позволим вокален педагог, но това не ме спря да пея с цялото си сърце", казва тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    10 9 Отговор
    Сан Диего някъде до Сандански ли е?
  • 2 Българска

    17 11 Отговор
    с афроамерикански произход !

    Коментиран от #15

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 8 Отговор
    БРАВО
  • 4 Само питам

    10 9 Отговор
    В репертоара и песни на Софито и Азис ли са включени или автентични зулуски ритми?Явно е отгледана от баща си,щом за майката ни дума.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ха ха

    12 8 Отговор
    Столипиново и Факултето стискат палци.
  • 7 Про100

    10 7 Отговор
    Отделете по една заплата за гласуване по телефона за афробългарчето.Като завърши в Харвард дестинацията и е България за да ви Управи.
  • 8 Българка

    15 5 Отговор
    от негърски произход няма

    Коментиран от #11

  • 9 Соваж бейби

    16 6 Отговор
    Браво късмет момиче ,в трудния път от /диви зверове ,завистливи хора и конкуренти /по пътя .
  • 10 Киро тъпия

    10 3 Отговор
    Истински булгериан като мен
  • 11 Соваж бейби

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Абе що за идеология в някой глави ?Какво значение има ,в България всички плодове,зеленчуци ,животни ли са български ?Доонесени от чужбина,някой хибридни адаптирани с климата.....Та и при хората е така

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Aлфа Bълкът

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    Има принципи, ние сме изстрадал и измъчван народ в продължение на векове. Дъщерите ни са отвличани и изнасилвани, синовете ни избивани, и потурчвани.
    Пазим своята идентичност, ген и език. Всеки приел чужда религия, етнос и националност спира да съществува за нас!
    Не може да сравняваш човекът и културата с домат!

    Коментиран от #13, #20

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Aлфа Bълкът":

    БРАВО имате голяма ЛОГИКА ФАКТ е
  • 14 Зоотейник

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    По същата логика някои твърдят, че хомосексуализмът бил нормално явления при хората, щото се срещал и сред бая ...фауна. Ми то сред фауната и канибализъм има...ся ко праим?
  • 15 😆😆😆

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българска":

    Нещо като софиянец от провинциален произход 🤣
  • 16 глоги

    1 0 Отговор
    УчастниЧКА с български произход за пръв път Е в "Гласът на Америка".
  • 17 имаджин

    5 1 Отговор
    Сан Диего е до Харман ли,там на хармана. Дарт Вейдър тихо на Йода думаше...Вземи си меча да се побиеме....Това,последното го изплагиатствах от друг пишещ. Признавам си. Той е писал Дърт.
  • 18 Идън

    5 5 Отговор
    Успех на момичето!Дестини в превод означава съдба. И веднага изниква класиката на Пол Анка-,, You are my Destiny,, Красиво име и красиво момиче... Гуен е класика и е цяло щастие да е точно в нейния отбор.
  • 19 да геец от Плеен

    7 2 Отговор
    Тая е българка, колкото аз църн ниггър.

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 😆😆😆

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "да геец от Плеен":

    А за какво би и притрябвало да е българка?
  • 26 Въпросче

    3 0 Отговор
    А български, знае ли?
  • 27 Уточнение

    3 0 Отговор
    Не е с български произход а е мелез. Това, че е родена в София нищо не означава...въпрос на география. Няма българско гражданство, не знае езика, дори няма цвят и черти от нашите географски ширини. Да е жива и здрава, успех за напред ама българка определено не е. Или само в очите на търсещия евтина сензация....
  • 28 С две очи

    3 0 Отговор
    Момичето си е сто процента американка. Това, че е била в утробата на нашенка не я прави наша. Тя си е тяхна и това е нормално. Венче....а ти нас къде ни буташ в Гласът на Америка? Благодаря предварително