Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 17:35 2 735 10

Талантлива млада българка е номинирана за награда "Еми" (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • българка-
  • дестини лей-
  • дестини паркър-
  • певица

Дестини, чиято майка е българка, е студентка в престижния колеж “Бъркли”

Още една нашенка е на път да вземе една от най-престижния награди в шоубизнеса - наградата Еми. Името на новата изгряваща звезда е певицата Дестини. Тя е българо-американка, родена в София, но израснала в Сан Диего, Калифорния. Майката на Дестини е българка, а баща ѝ - американец, пише Флагман.

Българката Дестини Паркър е номинирана за “Еми” с песента си Heart of the Fighter след участието си в американския музикален формат The Voice - еквивалента на “Гласът на България”. За новото си парче талантливото момиче е поканено да работи с DJ Shawna, официалния диджей за The Milwaukee Bucks - националния шампион по баскетбол за 2021 г. Идеята на DJ Shawna е създаването на баскетболен химн за жените и девойките в този спорт. Нещо, което отстоява приживе и самият Коби Браянт, един от най-великите баскетболисти в NBA - да се създадат равни възможности за жените в баскетбола. DJ Shawna поканила Дестини, защото е впечатлена от гласовите ѝ възможности и смята, че един ден ще бъде голяма звезда.

Младата певица пък е във възторг от работата си с известната диджейка, бивша баскетболистка. След като завършват песента Heart of a Fighter, продуцентът решава да създаде видео с историята на парчето и изпраща клипа в централата на наградите.

Песента не само че минала първоначалната цедка, но е номинирана за Emmy Chicago/Midwest chapter - регионалните награди под шапката на “Еми”, които ще бъдат връчени през ноември. Дестини е студентка в 3-и курс в престижния колеж “Бъркли” и е първата българка, приета с пълна стипендия.

Девойката посети България със семейството си през изминалото лято. Не пропусна да отиде и до Рилския манастир - едно от любимите ѝ места.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Евроатлантик

    23 3 Отговор
    Само да знаете кво правят масово българките по Западна Европа, шапка ще ви падне. Но навярно не се и учудвате повечето от вас.
  • 3 кочанa

    22 2 Отговор
    Аууууууу,какво е това чудо, какви са тези мазилки и шпатули,да не съм пропуснал хелоувин?Ако може да пее без грим ще стане новата Тина.
  • 4 ачова трътлата

    11 0 Отговор
    Искам да поръчам 120 кила македонска наденица
  • 5 Исторически парк

    21 7 Отговор
    Ква е тая тъмнолилавата бълхарка бе
  • 6 Ивелин Михайлов

    19 6 Отговор
    Майка й нимфоманката се нанизала на биг бляк кок
  • 7 Програмист

    22 2 Отговор
    Ей това са бъдещите българи
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БАРС

    12 1 Отговор
    Пожелавам и успех в шоу бизнеса но не съм съгласен със заглавието защото американците също ще кажат че е американка което е по вярно защото тя се е родила и живее в САЩ .НО бих се радвал ако на СЦЕНАТА РАЗВЕЕ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ТА И ТОГАВА МОЖЕМ ДА КАЖЕМ ЧЕ НЕ Е ЗАБРАВИЛА РОДИНАТА НА МАЙКА СИ.ЕДИН СЪВЕТ КЪМ ФАКТИ .ПИШЕТЕ ЗА УСПЕЛИ БЪЛГАРИ КОИТО СА РОДЕНИ В БЪЛГАРИЯ И ТВОРЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ И КЪДЕТО И ДА ОТИВАТ ДА РАЗВЯВАТ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ.

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "БАРС":

    Подкрепям те и аз ,истината е такава че попадне ли някой учен или артист с талант в краварника веднага се пише американец и с малки букви не на всички места ще пише от български произход или майка иначе американка.Не подкрепям по горните коментари на какво от горе в България си има Азис краля на фолка и Софка .Защо да си няма българска амазонка ,какво му пречи ?Таланта не избира расите а в българия има дефицит или не им се дава шанс.