Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 12:18 739 0

Комикс разказва живота на кралица Елизабет II

  • кралица елизабет втора-
  • комикс-
  • живот

В него са показани важни събития от нейния живот

Комикс разказва живота на кралица Елизабет II  - 1
Снимка: Shutterstock

Животът на кралица Елизабет, най-дълго управлявалият монарх на Великобритания, е показан в нов комикс от TidalWave Comics, обхващащ нейния обществен и личен живот, големи събития, семейни скандали и кризи.

„Исках да започна с малко – легендата за пчелите – и да завърша с голямо – погребението, гледано от милиони по света“, каза авторът Майкъл Фризъл в изявление, предаде vesti.bg. „Това беше подходящ начин да се опише нейното 70-годишно управление.“

Кралицата почина на 8 септември на 96 години и беше положена до любимия си съпруг принц Филип на 19 септември, когато Великобритания и светът се сбогуваха с нея на пищна погребална церемония.

Сред 2000-те събрани в Уестминстърското абатство, където монарсите са се женили, погребвали и коронясвали през последните 1000 години, за да отдадат последната си почит към Елизабет, присъстваха около 500 президенти, министър-председатели, чуждестранни членове на кралското семейство и сановници.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА