Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 09:07 6 178 12

Братът на Христо Стоичков напусна България

  • христо стоичков-
  • брат-
  • емигрира-
  • германия

Заминал заради безпаричието у нас

По-малкият брат на футболната легенда Христо Стоичков е напуснал страната. От няколко месеца насам Цанко води емигрантски живот в Германия, пише "Ретро". За западната държава заминал заради безпаричието у нас и там бързо успял да се установи и да намери работа.

"Нито бедността може да унищожи силните души, нито богатството може да издигне долните души“, коментира Стоичков-младши, чиито отношения с батко му през годините са на приливи и отливи.

Цанко, който през ноември ще навърши 43 г., имаше амбиции да влезе в политиката. През миналата година пред Нова телевизия той сподели, че планира да основе партия, с която да се яви на следващите избори, но няма да търси подкрепата на брат си.

Очевидно обаче плановете му са се разсъхнали. Малко преди да емигрира, той живееше заедно с майка си Пенка в къщата им в пловдивското село Ясно поле. Цанко помагаше на пенсионерката с работата по двора, но в момента тя се справя с всичко сама. Леля Пенка, както я наричат всички в околията, е изключително дейна натура и не се плаши от труд. На 73 години произвежда богата реколта от зарзават, наскоро обрала и гроздето и сложила материал за домашна ракия. Гледала и животни, а фризерът ѝ целогодишно бил пълен с месо. За последно тя видяла сина си Христо по телевизията, докато той бе гост участник в хитовото риалити предаване на bTV "Фермата“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изключително

    31 1 Отговор
    важно !
  • 2 Този некадърник

    30 3 Отговор
    Ще се върне за нула време в България, защото не му се работи . Всъщност едва ли някой се интересува от него. Радвам се ,че не е успял в политиката, въпреки ,че такива като него са много вървежни там.
  • 3 Ха Ха

    23 2 Отговор
    И в Германия ще му застелят бяла покривка на масата?
  • 4 ......па

    29 1 Отговор
    То всеки мурзеливец прави партия и се надява да намери будали да го подкрепят да седне на шведската маса.Та и този неспособник така.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 7 Отговор
    В Германия особенно в областа Бад-Вюртемберг има много българи доста по заможни от най заможният бг .христо стоичков според вас.Всички имат фирми и в повечето работят само Българи.Бях ви писал преди време за Германия,но вие спазвате политиката на дс-бг и веднага ме оплюхте.Там са ВЪРвежни хората,които наистина могат,а не тези,които са лица на дявол,бг....естественно ме разбрахте,нали фуражки?!
  • 6 Адам Хилтън

    14 4 Отговор
    Отишъл на Запад дето са "милиардери" на печатани пари, а БВП-то им е над 100% дълг. Еми късмет, само да не се връща в България, когато МВФ-то реши че гражданите на тия държави трябва да го плащат тоя дълг.
  • 7 българина

    15 5 Отговор
    това е бъдещето на всички деца на тази амаериканска колония, разпиля ни по света таз демокрация. Жалко за всеки родил се тук

    Коментиран от #10

  • 8 Студопор

    22 3 Отговор
    На 43, живее с майка си и няма пукната пара - типична представителна извадка на средностатистическия българин.
    Не виждам защо емигрирането на Цанко да е новина. Абсолютно същото се случва от десетилетия във всички български семейства.
  • 9 Перо

    9 4 Отговор
    Парите не правят човека умен! Правилно е казал брата на Стоичков, това за душите! Сигурно му е дошло до гуша да се грижи сам за майка си и покъщината!
  • 10 Перо

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "българина":

    За 30 г.сме намаляли с 2,5 млн.души от соросистката демокрация /държавата с най-голяма смъртност в света/ и сме на последно място във всички класации! Това е от добрия стандарт! След 60 г.няма да има никакъв българин и ще остане само “демократичното”,украинско знаме над Столична община и Емили с тротинетката!
  • 11 Не го познавам

    6 1 Отговор
    лично, но мненията на съседите му в ж.к. Тракия не бяха много ласкави. Това е едва ли е важно, защото ние сме си злобни, генетично ни е заложено, но все пак поне един да беше казал добра дума.
    Да е жив и здрав!
  • 12 Птичи мозък

    5 1 Отговор
    Толкова му е птичия мозък на барцилоната, оставил е майка си и брат си. Най-тъпото к.опеле на света е Стоичков